Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes EQS των 761 ίππων;

Καινοτόμες τεχνολογίες, τρομερές επιδόσεις κι ένα σαλόνι χάρμα ιδέσθαι για το πιο λαμπερό αστέρι της Mercedes.

  • -
  • -

Τοποθετείται στην κορυφή των πολυτελών οχημάτων. Περιγράφεται ως η τεχνολογική ναυαρχίδα της Mercedes και πλέον είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε στην AMG EQS 53 4Matic+, την κορυφαία έκδοση της ηλεκτρικής limo της γερμανικής μάρκας.

amg eqs1

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 658 ίππων και 950 Nm ροπής. Με το προαιρετικό πακέτο Dynamic Plus, η ισχύς εκτοξεύεται στο εκπληκτικό νούμερο των 761 ίππων και η ροπή στα 1.020 Nm!

amg eqs2

Η μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 107,8 kWh εξασφαλίζει ικανοποιητική αυτονομία με βάση τη δύναμη του οχήματος και το βάρος των 2.655 κιλών, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 526 και 586 χλμ. Από πλευράς επιδόσεων, η AMG EQS 53 4Matic+ μπορεί να κοντράρει ακόμη και τα ισχυρότερα supercar. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,8 δευτερόλεπτα στο normal mode και στα 3,4΄΄ με το Dynamic Plus, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κάνει 680 χιλιόμετρα με μια φόρτιση
amg eqs4
Η ενεργή
τετραδιεύθυνση έρχεται στον στάνταρ εξοπλισμό βοηθώντας σημαντικά με την ευελιξία. Η ενεργή αερανάρτηση με τίτλο AMG RIDE CONTROL+ είναι επίσης  στάνταρ, όπως το σύστημα πέδησης με 6-πίστονες δαγκάνες και δίσκους 415 mm εμπρός και μονοπίστονες δαγκάνες συνδυασμένες με δίσκους 378 mm πίσω. Όντας προϊόν της AMG, φυσικά στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν και κεραμικά δισκόφρενα, με ακόμη μεγαλύτερη δισκόπλακα εμπρός, 440 mm. Και στις δύο περιπτώσεις το σύστημα i-Booster βοηθά ώστε να αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητες τόσο των φρένων, όσο και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.


amg eqs3

Το υπέροχο γερμανικό μοντέλο πατάει σε ζάντες 21 ή 22 ιντσών, εξοπλίζεται με κάθε λογής τεχνολογία, σπορ καθίσματα, τιμόνι της AMG, τις εκθαμβωτικές οθόνες του συστήματος Hyperscreen και πολλά ακόμη.

Όσο για την τιμή, στην χώρα μας ορίστηκε στα 173.350 ευρώ, 10.000€ περίπου πάνω από την έκδοση EQS 580 4Matic.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...