Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale – Επίσημο Video & τεχνικά

Το video που διέρρευσε λίγες ώρες πριν από την επίσημη αποκάλυψη της Alfa Romeo Tonale, μας επιτρέπει να τη θαυμάσουμε από τώρα.

  • -
  • -

H νέα Alfa Romeo Tonale, το νέο μεσαίο SUV της ιταλικής εταιρείας, θα έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στις 8 Φεβρουαρίου. Όμως το γαλλικό media site της Alfa είχε... άλλη γνώμη, δημοσιεύοντας πρόωρα για κάποιες ώρες το επίσημο video της παρουσίασής της.

Στο video βλέπουμε ότι η Alfa Romeo Tonale παραγωγής, που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του συμπατριώτη μας, Αλέξανδρου Λιώκη, μοιάζει εκπληκτικά με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2019 στην Έκθεση Γενεύης. Με το ίδιο αγριεμένο βλέμμα με τους τριπλούς προβολείς, αλλά και τα αντίστοιχα, τριπλά πίσω φώτα που ενώνονται με μια λεπτή γραμμή. Το χρώμα όμως άλλαξε, και αντί για το βαθύ κόκκινο που έχουμε συνδέσει με την Alfa, το νέο SUV λανσάρεται σε μπλε και πράσινο.

Στο εσωτερικό, η διαφορά φιλοσοφίας σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα της Alfa Romeo, Giulia και Stelvio, είναι τεράστια. Το ταμπλό είναι επίπεδο και λιγότερο ογκώδες, με τη μεγάλη κεντρική οθόνη του infotainment να είναι τοποθετημένη πάνω του, και όχι ενσωματωμένη σε αυτό. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, όμως το κάλυμμά του σχηματίζει τη χαρακτηριστική διπλή καμπύλη των Alfa.

Από την ίδια διαρροή, επιβεβαιώθηκε ότι οι βασικές, προσθιοκίνητες εκδόσεις της Tonale θα χρησιμοποιούν έναν νέο κινητήρα 1,5 lt με τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και υβριδικό σύστημα 48V, με απόδοση 130 ή 160 PS, αποκλειστικά σε συνδυασμό με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η κίνηση μεταδίδεται εμπρός και στην Tonale Diesel των 130 PS, με 6τάχυτο διπλού συμπλέκτη σε αυτή την περίπτωση.

Στην κορυφή της γκάμας, η plug-in hybrid έκδοση της Tonale θα αποδίδει 275 PS, και θα είναι τετρακίνητη, με ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο να στέλνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και το ηλεκτρικό μοτέρ να κινεί τους πίσω – όπως στα Jeep Compass και Renegade 4xe. Σε κάποιες αγορές, θα υπάρχει και η επιλογή ενός 2λιτρου κινητήρα με 256 PS και τετρακίνηση.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται με επιφύλαξη, μέχρι την επίσημη παρουσίαση της Tonale στο απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου, οπότε και θα μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν.

Alfa Romeo Tonale rear

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...