Πρώτες πληροφορίες - Νέα Porsche 911

Τι αλλαγές θα έχει η νέα γενιά που έρχεται το 2011

  • -
  • -

Η αντικατάσταση της 911 αποτελεί από μόνη της ένα σπουδαίο γεγονός που ενδιαφέρει κάθε φίλο της αυτοκίνησης. Στην Porsche έχουν δώσει την κωδική ονομασία 991 στην επόμενη γενιά 911 η οποία βρίσκεται τώρα σε φάση εξέλιξης.

Συνοπτικά οι αλλαγές αφορούν: Νέο εσωτερικό, ισχυρότερους κινητήρες, ανασχεδιασμένη ανάρτηση και χρήση νέων τεχνολογιών σε επιμέρους σημεία που θα βελτιώσουν την απόδοση του αυτοκινήτου.

Κατά τα άλλα ο διάδοχος θα διατηρήσει απαράμιλλη την ταυτότητα του μοντέλου δηλαδή κινητήρας και κίνηση στον πίσω άξονα, όμως η 991 θα είναι κατά 45 κιλά ελαφρύτερη και ο πίσω άξονας έχει μετατοπιστεί σχεδόν οκτώ εκατοστά προς τα πίσω αυξάνοντας το μεταξόνιο για να βελτιωθεί η ευρυχωρία της καμπίνας.

Οι αλλαγές στο εξωτερικό θα είναι περιορισμένες και αφορούν σημεία που βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση. Στο εσωτερικό θα χρησιμοποιηθούν κάποιες ιδέες από την Panamera όπως η αρχιτεκτονική της κονσόλας που πλέον θα είναι ψηλότερα τοποθετημένη προς το ταμπλό και όχι προς το τούνελ της μετάδοσης. Σημειώστε ότι η νέα 911 θα έχει νέα ηλεκτρικά καθίσματα, cruise control με radar ελέγχου της απόστασης, διζωνικό κλιματισμό και 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν τα μηχανικά μέρη. Η υποβοήθηση στο τιμόνι θα είναι πλέον ηλεκτρική και οι αναρτήσεις έχουν υποστεί αρκετές βελτιώσεις ώστε η οδική συμπεριφορά να είναι καλύτερη από τον προκάτοχο. Η απόσταση από το έδαφος θα είναι μικρότερη, ώστε το αυτοκίνητο να έχει πιο χαμηλά το κέντρο βάρους του. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας έχουν επαναρρυθμιστεί ώστε ο οδηγός να μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να χαίρεται τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Οι επεμβάσεις στους κινητήρες είναι λιγότερο τολμηρές σε ότι αφορά την αύξηση της απόδοσής τους και οι τροποποιήσεις ακολουθούν το πνεύμα της εποχής. Θα υιοθετηθεί σύστημα Start-stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μείωση των εκπομπών CO2. Στη μετάδοση θα χρησιμοποιηθεί το ημιαυτόματο των 7σχέσεων με διπλό συμπλέκτη αλλά υπάρχει και η option να δούμε ένα μηχανικό κιβώτιο με επτά –ναι καλά διαβάζετε- σχέσεις.

Αυτές προς το παρόν είναι όσες πληροφορίες διαρρέουν από την Porsche όμως στους επόμενους μήνες θα έχουμε περισσότερα. Η νέα γενιά αναμένεται το 2011 πιθανότατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης μπροστά από το Γερμανικό κοινό που περιμένει την 911 με ανοιχτές αγκάλες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...