Έρχεται ο αντικαταστάτης του Nissan 370Z!

Με εξακύλινδρο κινητήρα, δύο τούρμπο, απόδοση 400 ίππων και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ο αντικαταστάτης του 370Z έρχεται να συνεχίσει το θρύλο της σειράς Ζ

  • -
  • -

Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, όλα δείχνουν ότι έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για τον αντικαταστάτη του Nissan 370Z.
Η νεότερη εκδοχή του πισωκίνητου σπορ κουπέ θα διατηρεί την ίδια φιλοσοφία και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποκαλείται 400Ζ, και ουσιαστικά η ονομασία του θα προκύπτει από την ισχύ του 6κύλινδρου κινητήρα με τα δύο τούρμπο.

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει αρκετά νοσταλγικά σχεδιαστικά στοιχεία που θα παραπέμπουν στα 240Z, 260Z και 280Ζ.  Φημολογείται ότι το εμπρός μέρος θα θυμίζει αρκετά το 240Ζ, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα θα έχουν ως πρότυπο τα αντίστοιχα του δημοφιλούς 300ΖΧ.
Σημαντικά αναβαθμισμένο αναμένεται να είναι και το εσωτερικό, αφού το 370Ζ είχε δεχθεί σκληρή κριτική για την σχεδίαση, αλλά και την ποιότητα των υλικών του.
Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν συγκεντρώνει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον, είναι πολύ πιθανό να μην δημιουργήσει νέα πλατφόρμα.
Το πιο πιθανό σενάριο θέλει την Nissan να χρησιμοποιεί το πάτωμα των πισωκίνητων Q50 και Q60 της Infiniti.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει χρήση του εξακύλινδρου συνόλου, αφού ουσιαστικά η συγκεκριμένη κινητήρια μονάδα χρησιμοποιείται και στο Q60.
Η ισχύς του αγγίζει τους 400 ίππους, αλλά αναμένεται να χαρίζει σαφώς καλύτερες επιδόσεις στο 400Ζ, αφού θα ζυγίζει σαφώς λιγότερο από τα 1.825 κιλά του Q60.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Nissan έχει ήδη τοποθετήσει το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο σε ένα χειροκίνητο 370Z, το οποίο και είχε παρουσιάσει στην έκθεση SEMA το 2018.
Στη Nissan είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουν να το διαθέσουν και με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψει έκδοση με τη φροντίδα της Nismo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...