Η νέα «καυτή» AMG CLA 35 (vid)

Το νέο σπορ μοντέλο εφοδιάζεται με 2λιτρο turbo που αποδίδει 306 ίππους

  • -
  • -

Μετά την A-Class hatch ήρθε η σειρά της CLA να υποδεχθεί τη βασική σειρά της οικογένειας AMG. Η Mercedes-Benz παρουσιάζει την CLA 35 4MATIC, το νέο δημιούργημα των μηχανικών από το Affalterbach. Το τετράθυρο coupe ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονη τεχνολογία έχει στο… οπλοστάσιό της η Mercedes-AMG. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στην έκθεση της Νέας Υόρκης και οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα αρχίσουν προς τα τέλη του καλοκαιριού.

Ο τετρακύλινδρος 2.0 turbo έχει μέγιστη ισχύ 306 ίππους και ροπή 400 Nm, η οποία εμφανίζεται στις 3.000 rpm. Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift και την τετρακίνηση 4MATIC, η CLA 35 4MATIC ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε 4,9 sec (η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h). Ο κατασκευαστής δηλώνει μέση κατανάλωση 7,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 164 g/km.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ MERCEDES-BENZ A200

Πώς λειτουργεί η τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC

Η κατανομή ροπής γίνεται συνεχώς ανάμεσα στους δύο άξονες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή πρόσφυση αλλά και η σπορ οδική συμπεριφορά της CLA. Η αναλογία εμπρός/πίσω είναι από 100/0 έως 50/50.

Όσο το ESP είναι ενεργοποιημένο, η τετρακίνηση 4MATIC λειτουργεί στη θέση "Comfort". Όταν ο οδηγός επιλέξει "ESP SPORT Handling" ή "ESP OFF", τότε το σύστημα 4MATIC περνά στη λειτουργία "Sport". Παράλληλα, υπάρχουν 5 προγράμματα οδήγησης, ανάμεσά τους το νέο "Slippery" για οδήγηση σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, π.χ. σε πάγο. Τα άλλα τέσσερα προγράμματα είναι "Comfort", "Sport", "Sport +" και "Individual".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...