Εξωγήινη ύλη «στολίζει» την BMW M850i Night Sky

Το χρώμα της και οι επενδύσεις από υλικά που προέρχονται από μετεωρίτες συνθέτουν μια μαγική εικόνα

  • -
  • -

Περισσότερα από 25 χρόνια ζωής μετρά το τμήμα Individual Manufaktur της BMW, κοντά στο Μόναχο, το οποίο δραστηριοποιείται στην παραγωγή εξαιρετικά εκλεπτυσμένων οχημάτων και ειδικών εκδόσεων μοναδικής στιλιστικής έμπνευσης, τα οποία κατασκευάζονται από τα πολυτιμότερα υλικά παγκοσμίως.

Πρόσφατα, ωστόσο, το βλέμμα των καταρτισμένων τεχνικών της BMW στράφηκε εκτός των γήινων ορίων, μεταδίδοντας τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού στους τέσσερις τροχούς ενός αυτοκινήτου. O λόγος για την έκδοση M850i Night Sky του μεγάλου πολυτελούς coupe, για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν υλικά από μετεωρίτη. Αφορμή για την παρουσίαση στάθηκε το έντονο φαινόμενο «βροχής» μετεωριτών, που αναμενόταν τις προηγούμενες μέρες.

Ο συμβολισμός του νυχτερινού ουρανού επιτυγχάνεται μέσω του χρώματος του αυτοκινήτου, με τη γερμανική εταιρεία να «βάφει» το coupe σ’ ένα βαθύ μη μεταλλικό χρώμα και στη συνέχεια να το περνάει με μια πιο dark απόχρωση. Χαρακτηριστικό, παράλληλα είναι πως τα χαμηλότερα σημεία του φέρουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση.

Εξωγήινη υπογραφή φέρουν ποικίλα σημεία του εσωτερικού του διάκοσμου, όπως είναι η κεντρική κονσόλα, το κουμπί start/stop, ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, ο περιστροφικός διακόπτης του iDrive αλλά και τα φωτιζόμενα μαρσπιέ. Επιπροσθέτως, επιπλέον απόκοσμη αίσθηση προσδίδουν και άλλα σημεία, όπως η καμπίνα, οι καθρέφτες και οι δίσκοι των φρένων. Πρόκειται για ένθετα που μπορούν ν’ αναγνωριστούν από τη γραμμική τους εμφάνιση, την οποία οι εμπειρογνώμονες αποκαλούν μοτίβο Widmanstatten. Η δομή αυτών αποτελεί το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας αργής ψύξης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη γη.

Όμορφη πινελιά συνιστούν και τα LED φωτάκια στην κεντρική κονσόλα, τα οποία μεταδίδουν στους επιβάτες την αίσθηση του μαγικού νυχτερινού γεμάτου αστέρια ουρανού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...