H νέα BMW M5 Competition με 625 ίππους

Χαμήλωσε, «έσφιξε» και έχει περισσότερους ίππους

  • -
  • -

Η νέα BMW M5 είναι το γερμανικό «θηρίο», που διαθέτει 600 ίππους και σύστημα τετρακίνησης. Παρόλο τις εντυπωσιακές επιδόσεις του εκρηκτικού μοντέλου, η BMW ήθελε να ρίξει μια επιπλέον δόση αδρεναλίνης στο V8 μοτέρ. Έτσι, όπως και στην Μ2, η Μ5 διαθέτει πλέον την έκδοση Competition.

Μηχανολογικά, υπάρχει μια αύξηση 25 ίππων, που προέρχεται από μικρές αναβαθμίσεις στον twin-turbo 4.4, ενώ η ροπή παραμένει στα 750 Nm. Στον δρόμο, η αύξηση της ιπποδύναμης, μεταφράζεται σε ελάχιστα καλύτερο χρόνο για τα 0-100 km/h, μιας και τώρα χρειάζεται 3,3 sec (0,1 γρηγορότερα). Όπως και η «απλή» Μ5, η Competition εξοπλίζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, καθώς και με το ενεργό διαφορικό μπλοκέ της Μ.

Ρεκόρ Γκίνες: Driftάρισμα με την Μ5 επί 8 ώρες! (vid)

Εκτός όμως από τις τροποποιήσεις του κινητήρα, οι μηχανικοί ασχολήθηκαν με την ανάρτηση και το πλαίσιο. Η BMW M5 Competition έχει χαμηλώσει κατά 7 mm, ενώ τα ελατήρια έχουν σκληρύνει κατά 10%.

Η νέα έκδοση της Μ5 είναι κατασκευασμένη με σκοπό τον καλύτερο χρόνο στην πίστα, γι’αυτό και οι στιλιστικές αναβαθμίσεις είναι ελάχιστες. Εξωτερικά, η Competition ξεχωρίζει από τη μαύρη γυαλιστερή γρίλια, τον πίσω προφυλακτήρα με τον νέο διαχύτη και τα καπάκια στους εξωτερικούς καθρέφτες. Επίσης, πατάει επάνω σε 20 ιντσών ελαφρού κράματος ζάντες, ενώ η νέα σπορ εξάτμιση χαρίζει μια ευχάριστη μελωδία στους απαιτητικούς petrolheads. Τέλος, στο εσωτερικό, συναντάμε επενδύσεις στο ταμπλό από ανθρακόνημα, ειδικές ζώνες ασφαλείας και ιδιαίτερη μοκέτα  με το Μ5 λογότυπο να κοσμεί τον χώρο.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...