Νέο Audi A6: Ακόμη πιο πολυτελές και προηγμένο (vid)

Το μεγάλο γερμανικό sedan εκπλήσσει με τον εξοπλισμό και τις δυνατότητές του

  • -
  • -

Η μάχη στα executive sedan έχει ανέβει σε άλλα επίπεδα, καθώς τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας οφείλουν να ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάθε τομέα. Για παράδειγμα, η νέα γενιά του Α6 που εμφανίζεται για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού στη Γενεύη.

Όλοι οι κινητήρες του μεγάλου sedan – μήκους 4,94 μέτρων – ενσωματώνουν την mild hybrid τεχνολογία της Audi, με μπαταρία ιόντων λιθίου και μίζα-εναλλάκτη (BAS), η οποία περιορίζει την κατανάλωση και τους ρύπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPad

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Το σύστημα επανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα, ενώ το όφελος σε ρεαλιστικές συνθήκες εκτιμάται γύρω στα 0,7 lt. καυσίμου ανά 100 km. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον 3.0 TFSI με 340 ίππους και τον 3.0 TDI με 286 PS. Και οι δύο συνδυάζονται με την τετρακίνηση quattro.

Το νέο Α6 προορίζεται και για στόλους οχημάτων σε εταιρείες, καθώς μπορούν να αποθηκευτούν οι προτιμήσεις στα συστήματα του αυτοκινήτου μέχρι και για 7 διαφορετικούς οδηγούς! Το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων MMI navigation συνδυάζεται με οθόνη 10,1 ιντσών στο ταμπλό, ενώ μία ακόμη (8,6 ιντσών) είναι τοποθετημένη χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα για το χειρισμό του κλιματισμού και άλλων λειτουργιών. Το MMI navigation περιλαμβάνει επίσης τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit, με διαγώνιο 12,3’’.

Προαιρετικά, το Audi Α6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καν να απαιτείται η παρουσία κλειδιού. Το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα των θυρών, ακόμη και η εκκίνηση του κινητήρα γίνονται μέσω Android smartphone. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να μεταβιβάσει τα δεδομένα αυτά σε έως 5 κινητά τηλέφωνα.

Και βέβαια, ο αυτόματος πιλότος και το αυτόνομο παρκάρισμα περιλαμβάνονται στην μακρά λίστα με τα ηλεκτρονικά συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...