Αποκαλύφθηκε το ΜΙΝΙ John Cooper Works GP Concept (vid)

Η αγωνιστική εκδοχή του MINI JCW

  • -
  • -

To πρωτότυπο μοντέλο της ΜΙΝΙ εμπνεύστηκε από τις επιτυχίες της εταιρείας που είχε σημειώσει το 1967 στο ράλλυ Monte Carlo. Βασιζόμενοι λοιπόν στο ισχυρότερο MINI Cooper, το πρωτότυπο μοντέλο φέρει επιπλέον νέα μάσκα και προφυλακτήρα με τεραστίων διαστάσεων σπόιλερ, το οποίο φτάνει πολύ κοντά στην άσφαλτο. Οι αεραγωγοί έχουν μεγαλώσει και έχουν προστεθεί πολλές κόκκινες λεπτομέρειες. Τη σπορ εικόνα συμπληρώνουν τα επιπρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα, ο αεραγωγός της οροφής και οι 19 ιντσών ζάντες ελαφρού κράματος. Στο προφίλ διακρίνονται οι αεροδυναμικοί εξωτερικοί καθρέφτες και τα πλαϊνά μαρσπιέ. Φυσικά, μια μεγάλη αλλαγή έχουμε στα πίσω φτερά, τα οποία «φούσκωσαν» δημιουργώντας επιπλέον αεραγωγούς για την ψύξη του πίσω τμήματος. Επίσης, σημαντικό highlight είναι η ιδιαίτερη και αρκετά μεγάλη πίσω αεροτομή και η απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Μιας και το πρωτότυπο είναι σχεδιασμένο για τις πίστες, το εσωτερικό έχει «ξεγυμνωθεί», αφαιρώντας ότι «μη χρήσιμο» εξάρτημα υπάρχει. Η εταιρεία πρόσθεσε ένα αλουμινένιο roll cage για προστασία και δύο αγωνιστικά bucket καθίσματα με ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων. Ο οδηγός έχει σε πρώτο πλάνο τα ψηφιακά όργανα και το head-up display.

Η ΜΙΝΙ δεν ανακοίνωσε την ιπποδύναμη του πρωτότυπου μοντέλου, αλλά η εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα φέρει την οδηγική απόλαυση σε άλλο επίπεδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...