Τα 10+1 νέα SUV που θα λάμψουν το 2017

Η κυριαρχία των SUV μόνο τυχαία δεν είναι, αφού πλέον συνδυάζουν αρμονικά τις αρετές από μοντέλα όλων των κατηγοριών

  • -
  • -

Η αγορά των SUV σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με τη ζήτηση από το αγοραστικό κοινό να είναι συνεχώς αυξανόμενη. Σίγουρα δεν μιλάμε για μια απλή μόδα, αλλά για μια τάση με στοιχεία που το αποδεικνύουν. Στην Ευρώπη ανέβηκαν στην πρώτη θέση των πωλήσεων, ξεπερνώντας όλες τις άλλες κατηγορίες, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει και στην Ελλάδα, αν δεν μας είχε χτυπήσει η κρίση και η αγορά του αυτοκινήτου είχε αντιμετωπίζονταν με πιο σταθερές πολιτικές.

Επιλέγουμε τα 10 νεότερα μοντέλα που θα κυριαρχήσουν στην αγορά μέσα στο 2017 και ένα ακόμα, το Nissan Qashqai, το οποίο μπορεί να μην είναι καινούριο, αλλά σαρώνει στις πωλήσεις αφού βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεών σας. Δείτε αναλυτικά τα μοντέλα πατώντας πάνω στις φωτογραφίες για περισσότερες πληροφορίες.

 

ALFA ROMEO STELVIO

Η Stelvio είναι το πρώτο και πολυαναμενόμενο SUV της Alfa Romeo που κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Σχεδιαστικά δανείζεται στοιχεία από την Gulia όπως επίσης και τον καλό κινητήρα της, τον twin-turbo V6 με τους 510 ίππους. Σύμφωνα με την ίδια την Alfa Romeo η Stelvio είναι το πιο γρήγορο SUV στο Nurburgring κάτι που την κάνει ακόμα πιο ποθητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ALFA ROMEO STELVIO

 

 

AUDI Q2

Το Audi Q2 είναι το νεότερο και μικρότερο μέλος της οικογένειας των SUV της γερμανικής εταιρείας. Πολλά υποσχόμενο, με δυναμική εμφάνιση, compact διαστάσεις αλλά αξιόλογους χώρους, ποιότητα στα γνωστά πρότυπα της φίρμας και σπορτίφ προσέγγιση όσον αφορά την οδική του συμπεριφορά. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης που σου προσφέρει το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ AUDI Q2 1.6 TDI

 

FORD KUGA

Το Ford Kuga στην ανανεωμένη του εκδοχή βρήκε τον δρόμο του στην ελληνική αγορά χάρη στους νέους μικρού κυβισμού κινητήρες. Παρά την SUV φιλοσοφία του στο δρόμο είναι ένα γνήσιο Ford με αρχοντικό πάτημα, ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Ο μικρός 1.5 diesel μπορεί να μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις που συνδυάζει με εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση, ακόμα και το γκάζι στο πάτωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ FORD KUGA 1.5 TDCI

 

MERCEDS-BENZ GLA

Το νέο αστέρι της Mercedes-Benz είναι η GLA, η οποία παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit και αναμένεται άμεσα στην αγορά. Σχεδιαστικές πινελιές στο εμπρός μέρος ένας νέος κινητήρας και πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά την ανανεωμένης γενιά της Mercedes-Benz GLA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ MERCEDES-BENZ GLA

 

OPEL MOKKA X

Πιο κομψό, με ανασχεδιασμένο εμπρός, νέα φωτιστικά σώματα LED Adaptive Forward Lighting, με πιο ποιοτικό και λειτουργικό εσωτερικό που προσφέρει άνεση και τεχνολογία. Με τις μαζεμένες διαστάσεις θυσιάζει ένα μέρος της ευρυχωρία για χάρη της ευελιξίας, έναν τομέα στον οποίο, μαζί με την άνεση, διακρίνεται στην κατηγορία του. Βενζίνη η diesel προσφέρει ως επιλογές σε κινητήρες, εστιάζοντας με τον καθένα σε οικονομία ή επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ OPEL MOKKA X

 

PEUGEOT 3008

Το Peugeot 3008 άλλαξε ριζικά και έγινε ένα πραγματικό SUV. Οι Γάλλοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό, ενώ σε δεύτερη ανάγνωση περνώντας στα ενδότερα εκτιμάς την προσοχή στην ποιότητα. Με κινητήρες μικρού κυβισμού, βενζίνης 1.2 τούρμπο και diesel 1.6 συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία, με κορυφαία άνεση και ποιότητα κύλισης, χωρίς να αγνοεί τον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ PEUGEOT 3008 1.6 BLUEHDI 120 PS



SEAT ATECA

Το Ateca είναι το πρώτο καθαρόαιμο SUV της Seat, το οποίο έρχεται να τη βάλει για τα καλά στην άκρως εμπορική αυτή κατηγορία. Άργησε να κάνει είσοδο, αλλά έρχεται διαβασμένο όπως αποδεικνύει από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί του. Καλά στημένο πλαίσιο, ελαφρύ αμάξωμα, μικροί κινητήρες βενζίνης και diesel που συνδυάζουν επιδόσεις και οικονομία, αλλά και ευρυχωρία στο εσωτερικό συνθέτουν επιγραμματικά την προσωπικότητα του νέου Seat Ateca, το οποίο προσφέρεται και σε ανταγωνιστική τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ SEAT ATECA

 

SKODA KODIAQ

Στην κατηγορία των μεγάλων SUV έρχεται να μπει το νέο Skoda Kodiaq. Με μήκος στα 4,7 m προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και επτά ατόμων ή πέντε με χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 720 λίτρα. Το μέγεθος δείχνει και τον προορισμό του, ο οποίος δεν είναι τα στενά της πόλης, αλλά οι ανοιχτοί δρόμοι και τα μεγάλα ταξίδια, όπου αποδεικνύεται απολαυστικό και άνετο σε όλους τους τομείς. Στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ SKODA KODIAQ

 

TOYOTA C-HR

Η Toyota επενδύει στη σχεδίαση και παρουσιάζει ένα SUV εντελώς ξεχωριστό από τα άλλα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη τόλμη. Αναμφίβολα ένα διαφορετικό αυτοκίνητο που θα σου χαρίσει τον τίτλο του μοναδικού. Το C-HR είναι αυτό που δίνει πραγματική ερμηνεία στον όρο κουπέ SUV, με έντονα κυρτό πίσω μέρος, μικρά παράθυρα και καμπύλες που δεν βρίσκεις σε αυτή την κατηγορία. Με μικρό 1.2 βενζίνης τούρμπο και ένα υβριδικό σύνολο 1,8 λίτρων το C-HR δεν προσφέρει την επιλογή του diesel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ TOYOTA C-HR

 

VOLKSAWAGEN TIGUAN

Το νέο Volkswagen Tiguan ακολουθεί τη φιλοσοφία που διακρίνει το όμιλο όσον αφορά τη σχεδίαση. Κομψό, αλλά όχι κραυγαλέο, εστιάζει στην άνεση, προσφέροντας σε ένα πακέτο SUV ευχρηστία που συναντάς σε πολυμορφικά μοντέλα. Η τεχνολογία που είναι διαθέσιμη ξεπερνάει τα τετριμμένα δείχνοντας το δρόμο στον ανταγωνισμό. Με εμπρός κίνηση ή και στους τέσσερις τροχούς και αρκετές επιλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VOLKSWAGEN TIGUAN 1.4 TSI ACT DSG

 

NISSAN QASHQAI

Λίρα εκατό για τη Nissan, αλλά και για τους καταναλωτές φαίνεται ότι είναι το Qashqai, το οποίο μπορεί να μην είναι νέο, αλλά είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV και φυσικά δεν μπορεί να απουσιάζει από καμία σχετική λίστα. Στην τελευταία του γενιά παρουσιάζεται ακόμα πιο ολοκληρωμένο, αφήνοντας πίσω του το εστιασμένο στην οδική συμπεριφορά χαρακτήρα που του στερούσε πόντους από την άνεση. Με μικρούς αλλά ισχυρούς κινητήρες diesel και βενζίνης προσφέρει αρκετές επιλογές που προσαρμόζονται σε διαφορετικές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ NISSAN QASHQAI 1.6 DIG-T 163 PS

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...