Νέο Audi A3 Cabrio

Αποκάλυψη στη Φρανκφούρτη

  • -
  • -

 Με μεγαλύτερες διαστάσεις, σαφώς πιο μοντέρνα τεχνολογική υπόσταση και μειωμένο βάρος το νέο Audi A3 Cabrio κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη. Με μήκος 4,42 μέτρα, είναι 18 εκατοστά πιο μακρύ από το μοντέλο που αντικαθιστά και τοποθετείται ανάμεσα στο 3θυρο A3 και το νέο γόνο της οικογένειας το A3 Sedan. Το μεταξόνιο των 2,60 μέτρων παραμένει ταυτόσημο με το 3θυρο μοντέλο, ενώ παρά την σημαντική αύξηση των διαστάσεων έχει επιτευχθεί μείωση του βάρους κατά 50 kg (απόβαρο 1365 kg).

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις προσφέρουν αναμφίβολα επιπλέον ευρυχωρία, κάτι που ισχύει και για το χώρο αποσκευών, ο οποίος έχεις αυξηθεί κατά 60 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 287 lt. Η ποιοτική υφασμάτινη κουκούλα, διαθέτει ειδικά μελετημένο ηλεκτρο-υδραυλικό μηχανισμό αναδίπλωσης, ο οποίος δεν τρώει ιδιαίτερο χώρο, από το χώρο αποσκευών και μπορεί να ανοίγει σε 18” και με ταχύτητα μέχρι 50 km/h. Παράλληλα, η μαλακή οροφή μπορεί να εξοπλιστεί με ένα στρώμα ειδικού αφρού για επιπλέον ηχομόνωση.

Από πλευράς κινητήρων το νέο A3 Cabrio προσφέρεται με τη γνώριμη σειρά κινητήρων TFSI και TDI. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης TFSI 1.4 και 1.8 lt με απόδοση 140 και 180 ίππους αντίστοιχα. Οι εκδόσεις diesel ξεκινούν με τον 2,0 λίτρων TDI και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διατίθεται και ο 1.6 TDI με 110 ίππους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, με κορυφαία το τετρακίνητο (quattro) S3 Cabriolet το οποίο θα έχει ιπποδύναμη 300 ίππων. Δίπλα στο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο για το νέο A3 Cabriolet, υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου S tronic των 7 σχέσεων, το οποίο αναμένεται να τιμήσουν πολλοί αγοραστές του μοντέλου. Στον εξοπλισμό του μοντέλου βρίσκεται και το σύστημα Audi Drive Select, το οποίο δίνει στον οδηγό διάφορες επιλογές για το set-up του αυτοκινήτου.

Το νέο Audi A3 Cabriolet θα αρχίσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη από τα τέλη της χρονιάς, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βρίσκουν τους νέους τους ιδιοκτήτες στις αρχές του 2014.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...