Αυτό είναι το νέο Audi A3 – Η πρώτη τιμή

Το αυτοκίνητο με το οποίο η Audi ίδρυσε την premium compact κατηγορία το 1996, το A3, ανανεώνεται σε όλους τους τομείς, εφοδιάζεται με χωμάτινη έκδοση και φέρει ένα ψηφιακό περιβάλλον πιο αναβαθμισμένο από ποτέ.

  • -
  • -

Εκ πρώτης όψεως το νέο Audi A3 μοιάζει πολύ με την υπάρχουσα, 4η γενιά του μοντέλου. Ωστόσο, η γερμανική φίρμα μάλλον δεν ήθελε να αλλοιώσει την επιτυχημένη σχεδιαστική συνταγή του μοντέλου αλλά να την αναβαθμίσει με καίριες αισθητικές παρεμβάσεις.

Και σε έκδοση allstreet

Το εξαγωνικό Singleframe χωρίς πλαίσιο θα μπορούσε κανείς να πει πως διαθέτει νέα δομή από την άποψη ότι είναι αισθητά πιο επίπεδο και φαρδύ. Σαφώς κυριαρχεί στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος και δένει αρμονικά με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τους Matrix LED προβολείς.

Στο πίσω μέρος, είναι ένα τόνο πιο σπορτίφ, χάρη στο νέο προφυλακτήρα και τον διακριτικό διαχύτη, που εμπνέεται εν μέρει από τα μοντέλα RS. Επιπλέον, στην χρωματική παλέτα των εκδόσεων του νέου A3 (Sportback, Sedan, allstreet) συναντά κανείς και τρεις νέες χρωματικές επιλογές, District Green, Ascari Blue και Progressive Red, που τονίζουν τη δυναμική εμφάνιση του μοντέλου.

Ωστόσο, η έκδοση ή το αμάξωμα που μάλλον εμφανίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη γκάμα του νέου A3 δεν είναι άλλο από το allstreet.

To Audi A3 allstreet διαθέτει μεγάλη οκταγωνική μάσκα με την κυψελοειδή δομή της να βρίσκεται ψηλότερα ουσιαστικά από ό,τι στο A3 Sportback, θυμίζοντας περισσότερο τα SUV/Crossover μοντέλα της φίρμας με το πρόθεμα «.

Το παρών δίνουν φυσικά και οι σκουρόχρωμες πλαϊνές ποδιές που ενισχύουν την χωμάτινη εικόνα του μοντέλου, με την έκδοση βέβαια allstreet να μη στέκεται μόνο στο φαίνεσθαι αλλά να προχωρά και στην ουσία καθώς διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm σε σχέση με το Sportback αδερφάκι του, ενώ χάρη και στη μεγαλύτερη διάμετρο τροχού με την οποία εφοδιάζεται, η συνολική διαφορά ή αν προτιμάτε καλύτερα η μέγιστη απόσταση της έκδοσης allstreet από το έδαφος φθάνει στα 30 mm, συγκριτικά πάντα με το A3 Sportback.

Όπως και στο A3 Sportback, ο χώρος αποσκευών προσφέρει 380 λίτρα, ενώ δύναται να φθάσει και τα 1.200 λίτρα με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος. Η έκδοση allstreet διαθέτει επίσης ράγες οροφής (στάνταρ), ενώ προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει  ηλεκτρική πίσω πόρτα, αφαιρούμενο κοτσαδόρο και ένα ειδικό «κιτ» αποθήκευσης για το πορτμπαγκάζ, που επιτρέπει στο πλήρωμα να αποθηκεύει μικροαντικείμενα σε δίχτυα στερεωμένα στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων.

Με πολλές κατά παραγγελία και πληρωμή υπηρεσίες

Η καμπίνα του νέου Audi A3 φαίνεται ως επί το πλείστον ίδια, αλλά υπάρχουν ορισμένες  ανεπαίσθητες αλλαγές. Ο ήδη μικροσκοπικός επιλογέας ταχυτήτων από το υπάρχον A3 είναι πλέον πιο λεπτός και ενσωματώνεται στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο διακοσμητικός φωτισμός της καμπίνας προσφέρει 30 νέες χρωματικές επιλογές.

Η κεντρική κονσόλα έχει επίσης επανασχεδιαστεί και φέρει νέο φινίρισμα. Εκτός από τις ποτηροθήκες, υπάρχει στάνταρ πλέον και το υποβραχιόνιο που προσαρμόζεται σε μήκος και γωνία.

Σε ότι αφορά το ψηφιακό περιβάλλον της νέας γενιάς, η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών δίνουν κανονικά το παρών, πλέον όμως θα πρέπει κανείς να πληρώνει μια συνδρομή (ένα μήνα, έξι μήνες, ένα έτος ή τρία έτη) στην Audi για βασικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του αυτοκινήτου όπως όπως ο διζωνικός έλεγχος του κλιματισμού, το cruise control κ.α.

Σε ότι αφορά τη γκάμα των μηχανικών συνόλων του μοντέλου, το νέο Audi A3 θα είναι αρχικά διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις κινητήρων. Η αρχή γίνεται με την έκδοση 35 TFSI. Ο βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων αποδίδει 150 PS και συνδυάζεται με το 7αρι S tronic σασμάν και ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ ακολουθεί η έκδοση 35 TDI με το ντίζελ μηχανικό σύνολο των 150 PS να συνεργάζεται επίσης με το S tronic κιβώτιο των 7 σχέσεων. Μετά το καλοκαίρι, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ για τα A3 Sportback και A3 Sedan, ενώ η plug-in hybrid version θα προστεθεί στη γκάμα στο τέλος του έτους.

Δείτε ακόμα: Νέο Audi Q7

Όλα τα μοντέλα A3 κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt και θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τον Μάρτιο. Το Α3 Sportback 35 TFSI S tronic θα εκκινεί από τα 35.650 ευρώ στη Γερμανία, η sedan έκδοση θα είναι 800 ευρώ ακριβότερη, ενώ το A3 allstreet 35 TFSI θα έχει ως τιμή εκκίνησης τα 37.450 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...