Ανακαλούνται 3 εκατ. Toyota, Honda και Nissan

Λόγω ελαττωματικού αερόσακου συνοδηγού

  • -
  • -

Οι τρείς εταιρείες που εντόπισαν το ελάττωμα είχαν κοινό προμηθευτή την Ιαπωνική εταιρεία Takata Corp. Ο λόγος της ανάκλησης αφορά τον αερόσακο συνοδηγού όπου παρατηρήθηκε ελαττωματική ανάφλεξη κατά τη ενεργοποίησή του. Εκτός των τριών εταιρειών υπάρχουν κι άλλοι κατασκευαστές που προμηθεύτηκαν τα ελαττωματικά εξαρτήματα και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συνολικά τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα που θα πρέπει να ανακληθούν. Η αιτία του προβλήματος σχετίζεται με σφάλμα στη γραμμή παραγωγής όπου ένας εργάτης δε ενεργοποίησε μία ρουτίνα στην διαδικασία όπου έβγαζε εκτός κάποια ελαττωματικά εξαρτήματα, ενώ σε άλλο σημείο της παραγωγής υπήρχε υγρασία η οποία είναι καταστροφική για τα ηλεκτρικά κυκλώματα.

Για την Toyota ανακαλούνται 1,7 εκατομμύρια εκ των οποίων 320.000 πωλήθηκαν στην Ιαπωνία, 490.000 στην Ευρώπη και 580.000 στη Β. Αμερική. Τα [περισσότερα μοντέλα στα οποία τοποθετήθηκε το ελαττωματικό εξάρτημα είναι Corolla, Tundra και Lexus SC, που κατασκευάστηκαν από το Νοέμβριο του 2000 έως το Μάρτιο του 2004.

Σε ό,τι αφορά τη Nissan ανακαλούνται 480.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι X-Trail, Maxima και Cube που κατασκευάστηκαν από τον Αύγουστο του 2000 έως τον Ιανουάριο του 2004.

Για τη Honda το πρόβλημα αφορά 1,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα Civic, CRV και Odyssey, με 64.000 από αυτά να έχουν πουληθεί στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...