VW eco up! με κατανάλωση 3 ευρώ στα 100 km

Η έκδοση φυσικού αερίου του up!

  • -
  • -

Παρουσιάστηκε η έκδοση φυσικού αερίου (CNG-Compressed Natural Gas) του νέου VW up!. Ο κινητήρας του 1.0 λίτρου αποδίδει συγκεκριμένη έκδοση 68 ίππους, ενώ έχει σχεδιαστεί να καίει και άλλα εναλλακτικά καύσιμα, όπως η βιομεθανόλη. Η κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο για το χιλιάρη eco up! είναι 2,9 kg/100km (CO2 79gr/km), νούμερο που αντιστοιχεί με την τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα (1,025€ το kg) στα περίπου 3 ευρώ ανά 100 km. Για την αποθήκευση του φυσικού αερίου, παράλληλα με την δεξαμενή βενζίνης 10 lt, χρησιμοποιούνται δύο δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 72 lt.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το eco up! θα εισαχθεί στην ελληνική αγορά. Το φτωχό δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου (στην Αττική είναι το 24ώρο πρατήριο της ΔΕΠΑ στην Ανθούσα), το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί σύντομα στη χώρα μας, ίσως δώσει άλλο νόημα στην διάθεση του eco up! στην ελληνική αγορά.

Πλην του up! αντίστοιχες εκδόσεις θα διαθέτουν και τα δύο άλλα μοντέλα πόλης του Vw Group, το Skoda Citigo και το Seat Mii.


Διαβάστε τη δοκιμή του Fiat Doblo με φυσικό αέριο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...