Νέο Seat Mii

Update νέες φωτογραφίες

  • -
  • -

Την δική της πρόταση στη νέα συνομοταξία των τρίδυμων του Vw Group παρουσίασε η Seat. To 3,56 μέτρων Mii έρχεται να προστεθεί στις νέες παρουσίες των VW Up! και Skoda Citigo, εκφράζοντας την άποψη της ισπανικής εταιρείας για ένα φρέσκο αυτοκίνητο πόλης. Με σημαία του την έννοια value for money το νέο μικρό μοντέλο της Seat θα κάνει το ντεμπούτο του στην ισπανική αγορά πριν το τέλος του 2011. Η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει μέχρι την άνοιξη του 2012.

Αρχικά το Mii θα διατίθεται σε 3θυρη έκδοση, με το 5θυρο μοντέλο να ακολουθεί λίγο αργότερα. Στα πλαίσια της συνεργασίας των μηχανικών μερών που διέπει εδώ και πολύ καιρό το VW Group, ο 3κύλινρος κινητήρας του 1,0 λίτρου θα διατίθεται και στο Mii. Σε δύο εκδοχές απόδοσης, με 60 και 75 ίππους, έχει ως βασικό σκοπό του την χαμηλή κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές CO2 , με χαμηλότερο όριο τα 97 gr/km για την έκδοση Ecomotive (Start&Stop και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση). Παράλληλα στα σχέδια είναι και μια έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με εκπομπές CO2 86 gr/km. Η μέση κατανάλωση του Mii ανάλογα με την έκδοση θα κυμαίνεται από 4.2 έως 4.5 lt/100km. Τα νούμερα αυτά κάνουν το ρεζερβουάρ των 35 lt, να εξασφαλίζει ικανοποιητική αυτονομία.

Το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων θα εξοπλίζει αρχικά το Mii. Μια αυτοματοποιημένη εκδοχή του χειροκίνητου κιβωτίου θα είναι διαθέσιμη προαιρετικά. Η τελική ταχύτητα της μικρής έκδοσης των 60 ίππων, φτάνει τα 160 km/h, με το πιο ισχυρό 75αρι Mii να επιτυγχάνει 171 km/h. Στα πλάνα περιλαμβάνεται και μια ημιαυτόματη έκδοση για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στην αστική μετακίνηση.

Η ανάρτηση του Mii περιλαμβάνει γόνατα Mc Pherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Για τους οδηγούς με σπορτίφ βλέψεις, υπάρχει και σπορ πακέτο, με πιο σκληρές ρυθμίσεις σε αμορτισέρ και ελατήρια, το οποίο χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 mm.

Η προσοχή στην αεροδυναμική (Cd 0,32) και την ηχομόνωση είναι δεδομένη, ενώ το βάρος φτάνει τα 854 kg. Ο χώρος αποσκευών του νέου μικρού Seat είναι 251 lt, αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα φτάνει τα 951 lt. Το βάρος της βασικής έκδοσης είναι 854 kg. Το Mii ενσωματώνει πολλά στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ένα από αυτά είναι και το City Safety –λειτουργεί κάτω από τα 30 km/h- για την ενεργητική ασφάλεια μέσα στην πόλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...