Fly Bugatti fly

  • -
  • -

Το επαναστατικό αεροπλάνο που σχεδίασε ο Ettore Bugatti στα τέλη της δεκαετίας του ’30 το οποίο ποτέ δεν κατάφερε να πετάξει, παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει η κατασκευή του σε ένα εργοστάσιο επίπλων, τελικά φαίνεται ότι θα απογειωθεί!

Η σχεδίασή του με τα ανάποδα φτερά και την τριπλή ουρά σε σχήμα «V» δεν ήταν τα μόνα στοιχεία που το διαφοροποιούσαν, ήταν και οι αντίστροφα περιστρεφόμενες προπέλες, που έπαιρναν κίνηση από δύο εν σειρά οκτακύλινδρους κινητήρες από την Type 50. Οι δύο κινητήρες ήταν τοποθετημένοι στο κέντρο του αεροπλάνου και περιστρέφονταν αντίστροφα με τους δύο άξονες κίνησης να περνούν δεξιά και αριστερά του πιλοτηρίου.

Όμως δεν πρόλαβαν να το τελειώσουν και επειδή κινδύνευε να πέσει στα χέρια οι γερμανών το έκρυψαν σε ένα στάβλο ,όπου έμεινε τριάντα χρόνια. Το 1970 πουλήθηκε σε κάποιο Ray Jones, που υποτίθεται ότι ήταν συλλέκτης Bugatti, αλλά αυτός αφαίρεσε τους κινητήρες και το πούλησε πάλι. Σήμερα το αεροπλάνο χωρίς πάντα τους κινητήρες του βρίσκεται στο AirVenture Museum Wisconsinτων Η.Π.Α.

Όμως μια ομάδα κατάφερε να σχεδιάσει από την αρχή το αεροπλάνο το οποίο και πάλι πρόκειται να πετάξει, με μια μόνη διαφορά: Επειδή πλέον δεν υπάρχουν κινητήρες της Bugatti, αυτοί θα αντικατασταθούν από δύο κινητήρες Hayabusa της Suzuki.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...