Turbo 1.3 SkyΑctiv για το νέο Mazda MX-5

Έρχεται «downsized» στο κοινό του

  • -
  • -

Φρέσκιες πληροφορίες για το νέο τέταρτης γενιάς MX-5 για το 2014. Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα ένας μικρός 1,3 λίτρων turbo κινητήρας ο οποίος θα ενσωματώνει το πακέτο τεχνολογιών SkyActiv αναμένεται να εξοπλίζει το νέο μοντέλο, αντικαθιστώντας τα ατμοσφαιρικά σύνολα 1.8 και 2.0 λίτρων της σημερινής γενιάς. Με άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό και τις τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου θα δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο νέο Roadster μοντέλο.

Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, σημαντικό στοιχείο του νέου MX-5 θα είναι το μειωμένο του βάρος, που σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές θα αγγίζει μόλις τα 800 kg (από τα 1075 - 1200+ kg του σημερινού μοντέλου). Το νέο MX-5 θα βασίζεται στην SkyActiv πλατφόρμα κατάλληλη για πισωκίνητες εφαρμογές, με την ονομασία S Platform. Τα εξελιγμένα υλικά με σκοπό το χαμηλό βάρος και η πιο minimal αισθητική θα χαρακηρίζουν το νέο MX-5. Παράλληλα το νέο Mazda MX-5 θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά μονοπάτι των πρωτοτύπων Shinari και Takeri.

Ένα MX-5 με 1300άρι μοτέρ περί τους 130 ίππους, βάρος κάτω από 900 kg, νορμάλ κατανάλωση και λογική τιμή, φαντάζει πλασμένο για την ελληνική αγορά. Θα κάνει το θαύμα της η Mazda άραγε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...