Mazda TAKERI Concept

Πρώτη γεύση από το νέο Mazda 6

  • -
  • -

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο κάνει ντεμπούτο το νέο πρωτότυπο Mazda TAKERI. Προπομπός του επόμενου Mazda 6, το οποίο υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί το 2013 και θα ακουμπά πάνω στο πακέτο τεχνολογιών Sky Activ. Το πακέτο Sky Activ μεταφράζεται σε νέους κινητήρες βενζίνης και diesel, χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια και ένα νέο ευμετάβλητο δάπεδο. Πρεμιέρα των παραπάνω τεχνολογιών έχει γίνει με το νέο CX-5.

Το μυώδες παρουσιαστικό του TAKERI, προμηνύει ένα νέο πιο τολμηρό σχέδιο για το φρέσκο Mazda 6. Ο δυναμισμός ξεχειλίζει στο TAKERI, με την μοντέρνα εικόνα να μεταφέρεται και στο εσωτερικό. Στην κεντρική κονσόλα του πρωτοτύπου ενσωματώνεται και ένας περιστροφικός διακόπτης στα πρότυπα του i Drive της ΒΜW.

Ο κινητήρας του TAKERI προέρχεται από την οικογένεια των diesel Sky Activ-D, είναι  2,2 λίτρων και αποδίδει 173 ίππους. Συνδυασμένος με green πακέτο τεχνολογιών (Start&Stop και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας στην πέδηση i-ELOOP), διακρίνεται για την χαμηλή για diesel συμπίεση του και τις χαμηλές εκπομπές CO2 των μόλις 104 gr/km, που συνοδεύονται από μια εξαιρετικά μικρή κατανάλωση καυσίμου. Σύμμαχος στον περιορισμό της κατανάλωσης, το νέο αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...