Mazda: Το νέο MX-5 σε δίαιτα

Τα πλάνα για τη νέα γενιά

  • -
  • -

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι οι Ιάπωνες σχεδιάζουν ήδη την νέα γενιά του θρυλικού πλέον roadster ΜΧ-5. Βασικός στόχος της Mazda είναι το νέο MX-5 να χάσει τα περιττά κιλά, που έχουν προστεθεί στην σημερινή τρίτη γενιά, κατά την εξέλιξη του μοντέλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι μηχανικοί της Mazda σκέφτονται να παρουσιάσουν ένα μοντέλο που θα είναι μέχρι και 330 kg ελαφρύτερο από το σημερινό. Το συγκεκριμένο εγχείρημα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αφού επί της ουσίας σκοπεύουν να παρουσιάσουν ένα μοντέλο ακόμα πιο ελαφρύ από αυτό της πρώτης γενιάς MX-5 του 1989 (950 kg), σχεδόν στα 800 kg!!!

Η μείωση του βάρους σχεδιάζεται να επιτευχθεί με εξελιγμένα υλικά κατασκευής του αμαξώματος, πιο μικρούς και ελαφριούς κινητήρες και πιο απλές λύσεις σε διάφορους άλλους τομείς. Όπως για παράδειγμα η εξάλειψη του ντουλαπιού του συνοδηγού και η παράδοση του βιβλίου οδηγιών του μοντέλου σε ένα usb stick. Ο συγκεκριμένος στόχος πάντως έχει να αντιμετωπίσει και την παθητική ασφάλεια των σύγχρονων μοντέλων, πράγμα που κάνει τα σχέδια των Ιαπώνων εξαιρετικά πολύπλοκα.

Κάτω από το καπό οι πληροφορίες θέλουν έναν νέο 4κύλινδο κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,4 λίτρων με turbo, ο οποίος θα ενσωματώνει το πακέτο τεχνολογιών SkyActiv και θα συνδυάζεται με ένα ακριβές χειροκίνητο κιβώτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...