Το Volvo που έσπασε όλα τα ρεκόρ αξιοπιστίας – Έκανε 5 εκατ. km με το ίδιο μοτέρ

Τα σημερινά αυτοκίνητα θα έπρεπε να έχουν ως παράδειγμα, για να μην πούμε ως εικόνισμα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οποίο αποδείχθηκε… τέρας αξιοπιστίας!

  • -
  • -

Όλοι οι κατασκευαστές πασχίζουν, προκειμένου να ρίξουν στην αγορά αξιόπιστα μοντέλα. Αγωνιούν μάλιστα σε μεγάλο βαθμό κάθε χρόνο, όταν ποικίλες εταιρείες και οργανισμοί, βγάζουν στη φόρα τις εκθέσεις τους με τα πιο αξιόπιστα αλλά και τα πιο… «αναξιόπιστα» μοντέλα!

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η φράση «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά τα σημερινά αυτοκίνητα» σε μεγάλο βαθμό ισχύει. Ωστόσο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Και παλαιότερα υπήρχαν μεγάλα προβλήματα αξιοπιστίας σε πάρα πολλά μοντέλα.

Η ειδοποιός διαφοράς όμως του χθες σε σχέση με το σήμερα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα, κουβαλούν πολλή τεχνολογία πάνω τους, που σημαίνει ποικίλα ηλεκτρονικά άρα και μεγαλύτερη ευπάθεια στις ζημιές… Αντίθετα τα «παλιά» αυτοκίνητα ήταν πιο «απλά» στην κατασκευή τους.

Το Volvo που σάρωσε όλα τα ρεκόρ     

Το εικονιζόμενο Volvo P1800 του 1966 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πιο αξιόπιστο τετράτροχο όχημα του πλανήτη. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα επίσημα στοιχεία… Σύμφωνα με τη Volvo, το όχημα με τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων χιλιομέτρων στον κόσμο ανήκε στον Irv Gordon, ο οποίος το αγόρασε του «κουτιού», το 1966.

Έχει περισσότερα από 5.000.000 km στο οδόμετρό του, με το ασύλληπτο αυτό ρεκόρ να καταγράφεται επισήμως, το Σεπτέμβριο του 2013. Φανατικός λάτρης της οδήγησης, ο Irv «έγραφε» πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, από το σπίτι στη δουλειά του (εργάζονταν ως καθηγητής), ενώ λάτρευε τα ταξίδια και όποτε του δινόταν η ευκαιρία (κρίνοντας από το αποτέλεσμα ήταν συχνά) έκανε τις εξορμήσεις του μαζί με την οικογένεια του.

Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα, ο Irv Gordon, είχε περισσότερα από 1,5 εκατ. km στο αυτοκίνητο του μέχρι το 1987, ενώ είχε διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό έως το 2002. Εξίσου εντυπωσιακό ως «στατιστικό» είναι και το γεγονός, ότι η Volvo του χάρισε ένα 780 Coupe το 1987 και κατάφερε και με αυτό να διανύσει 724.000 km προτού το πουλήσει! Η σουηδική φίρμα μάλιστα, του δώρισε ένα ακόμη μοντέλο της, το XC60, όταν ο Irv ξεπέρασε τα 5.000.000 km με το προσωπικό P1800 του.

Που βρίσκεται σήμερα το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο;

O Irv Gordon έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2018. Οδηγούσε μάλιστα το αγαπημένο του P1800 μέχρι το θάνατό του. Όταν άφησε το μάταιο τούτο κόσμο, το Volvo P1800 έγραφε στο οδόμετρό του 5.246.875 km για την ακρίβεια.

Το εμβληματικό αυτοκίνητο βρίσκεται σήμερα στη Volvo και χρησιμοποιείται ως μουσειακό έκθεμα. Φημολογείται δε, ότι λίγο πριν πεθάνει ο Irv Gordon, είχε έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της σουηδικής φίρμας και αστειευόμενος τους είχε πει ότι θα τους πουλήσει το αυτοκίνητο για ένα δολάριο το χιλιόμετρο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...