Video: Η Porsche 911 GT3 RS στο Nurburgring: Πόσο ταχύτερη είναι από την «απλή» GT3;

Η Porsche δημοσιοποίησε το χρόνο που «έγραψε» η νέα 911 GT3 RS στην πίστα του Nurburgring και αποδεικνύεται εξαιρετικά γρήγορη…

  • -
  • -

Η νεότερη γενιά της Porsche 911 GT3 RS αποτελεί ένα σκληροπυρηνικό μοντέλο, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι κορυφαίες επιδόσεις της αποδείχθηκαν έμπρακτα με το χρόνο που κατάφερε να σημειώσει στην πίστα του Nurburgring των 20,8 χιλιομέτρων. Η νέα 911 GT3 RS σταμάτησε το χρονόμετρο στο 6:49.328, κάτι που σημαίνει ότι είναι 10,6 sec ταχύτερη από την... «απλή» GT3. Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου βρέθηκε ο Jorg Bergmeister, πρώην οδηγός αγώνων και σήμερα πρεσβευτής της Porsche, με δεδομένο το γεγονός πως ο 46χρονος είχε σημαντική εμπλοκή στην εξέλιξη της νέας GT3 RS.

Δείτε ακόμη: Ότι πρέπει να ξέρεις για τη νέα Porsche 911 GT3 RS

Η κορυφαία έκδοση της 911 σχεδιάστηκε για τον απόλυτο χρόνο στις πίστες. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 525 ίππων δεν προσφέρει εξωπραγματική ισχύ, αλλά σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αμαξώματος συνθέτουν ένα «καυτό» κοκτέιλ. Ειδικότερα στον τομέα της αεροδυναμικής, η GT3 RS ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα 285 km/h παράγονται 860 κιλά downforce, όταν στην απλή GT3 το νούμερο είναι τρεις φορές μικρότερο. Το αυτοκίνητο που σημείωσε το συγκεκριμένο χρόνο ήταν εφοδιασμένο με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 R, σε διάσταση 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε, πως με την παλιά χάραξη της πίστας και μήκος 20,6 km, ο χρόνος που έγραψε είναι 6:44.848.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Boxster

Μετά την επίτευξη του γύρου, ο Bergmeister δήλωσε συγκεκριμένα: «Η αλήθεια είναι ότι λόγω των υψηλών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, χάσαμε λίγο από το downforce, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το χρόνο. Ειδικά στα γρήγορα κομμάτια, η GT3 RS είναι σε δική της κλάση. Περισσότερο θυμίζει καθαρά αγωνιστικές κατασκευές, ενώ θέτει νέα στάνταρ όσον αφορά το φρενάρισμα».

Δείτε σε video πώς σημείωσε ο Γερμανός οδηγός τον συγκεκριμένο χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...