Porsche 911 GT3 RS vs VW Beetle: Φαινομενικά είναι μια άδικη «μάχη» αλλά το VW κρύβει μια ηλεκτρική έκπληξη! [Video]

Ένα ενδιαφέρον «400άρι» με πολλές ανατροπές

  • -
  • -

Το βρετανικό κανάλι «carwow» πραγματοποίησε μια ακόμη ενδιαφέρουσα μάχη, αυτή τη φορά μεταξύ της πανίσχυρης Porsche 911 GT3 RS και του «ταπεινού» VW Beetle. Για πολλούς το αποτέλεσμα αυτής της «μάχης» είναι προδιαγεγραμμένο, ωστόσο τα «τα φαινόμενα απατούν». 

Ο σκαραβαίος έχει δεχθεί «μεταμόσχευση καρδιάς» και μάλιστα από ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα το Beetle στο πίσω του μέρος φιλοξενεί πλέον ένα Dual Motor ηλεκτρικό σύνολο της Tesla και αποδίδει 450hp με 675Nm ροπής. Νούμερα αρκετά εντυπωσιακά αν συνυπολογίσει κανείς το μειωμένο βάρος Ένα ενδιαφέρον «400άρι» με πολλές ανατροπές της καρότσας που δεν ξεπερνάει τα 1.050kg. Αντίθετα η αυτονομία του μοντέλου είναι αρκετά μικρή καθώς προκειμένου να παραμείνει το βάρος σε χαμηλά επίπεδα τοποθετήθηκε μια αρκετά μικρότερη μπαταρία επίσης της Tesla και ταυτόχρονα πολλά μέρη του αυτοκινήτου αντικαταστάθηκαν με Carbon Fiber υλικά.

Στον αντίποδα, το καθαρόαιμο 911 GT3 RS κινείται από έναν ατμοσφαιρικό σε σειρά 6-κύλινδρο, 4.000ccπου αποδίδει 520hp και 470Nm ροπής. Το βάρος του αγγίζει τα 1.430kg και η ιπποδύναμή του μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου 7-τάχυτου διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου.

Από την μία η αναλογία κιλών-ίππων «γέρνει την ζυγαριά» προς το VW, αλλά από την άλλη οι καθαρόαιμες αγωνιστικές καταβολές της Porsche έχουν «πληγώσει»  πολλές ανάλογες κατασκευές.

Εσύ ποιο πιστεύεις ότι θα επικρατήσει; Δες το παρακάτω βίντεο 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...