Έρευνα: Τα 10 αυτοκίνητα με το χαμηλότερο κόστος συντήρησης

Η συντήρηση ενός οχήματος αποτελεί ένα από τα βασικότερα έξοδα, οπότε η αξιοπιστία και η φυσιολογική φθορά των αναλώσιμων είναι σημαντικές παράμετροι για τη διατήρηση του κόστους χαμηλά.

  • -
  • -

Το service ενός αυτοκινήτου και γενικότερα η συντήρηση του είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για έναν επίδοξο αγοραστή και την επιλογή που θα κάνει. Ποιος δεν θα ήθελε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο που ζητά ελάχιστα χρήματα για να συντηρηθεί και λειτουργεί απροβλημάτιστα για χιλιάδες χιλιόμετρα; Η αλήθεια είναι όμως ότι όλα τα μοντέλα διαφέρουν μεταξύ τους και μαζί διαφέρει και το κόστος συντήρησης. Αυτό λοιπόν ήταν και το θέμα το οποίο εξέτασε το αμερικανικό Consumer Reports, το οποίο δημιούργησε μία λίστα με τις εταιρίες των οποίων τα αυτοκίνητα έχουν το χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Δείτε ακόμη: Service αυτοκινήτου: 5 τρόποι για να γλυτώσεις λεφτά

Η ετήσια έρευνα του αμερικανικού Consumer Reports έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών. Στη συγκεκριμένη βλέπουμε ότι τα κόστη χρήσης αυξάνονται δραματικά όσο το αυτοκίνητο παλιώνει. Όσο τα μοντέλα είναι καινούργια η σύγκριση είναι κάπως ανούσια μιας και πληθώρα εταιριών προσφέρουν δωρεάν service για το πρώτο διάστημα, ενώ με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, τα πρώτα χρόνια ζωής ενός οχήματος δεν περιέχουν παραπανήσια κόστη από ζημιές. Συνήθως τα χρήματα που ξοδεύονται στη συντήρηση πολλαπλασιάζονται όταν περάσει η περίοδος της εγγύησης και των δωρεάν service. Γνωρίζοντας το κόστος συντήρησης για κάθε κατασκευαστή, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα μακροπρόθεσμα, αποφεύγοντας αυτοκίνητα που ίσως επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Πάμε να δούμε τι έβγαλαν τα αποτελέσματα:

1

Κατά τη σύγκριση των συνολικών δαπανών ανά μάρκα για τα έτη 1 έως 5 και 6 έως 10, διαπιστώθηκε ότι η Tesla έχει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης με 580 δολάρια για τα πέντε πρώτα χρόνια ή 4.035 δολάρια στη δεκαετία. Στο αντίθετο άκρο της 10άδας συναντάμε αρκετές ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ ακόμη πιο κάτω βρίσκονται γνωστοί Γερμανοί κατασκευαστές όπως η Audi, η BMW, η Mercedes-Benz και η Porsche. Να πούμε πως ακόμη και ο Elon Musk φάνηκε περήφανος από τα αποτελέσματα της εταιρείας του, ανεβάζοντας τον σχετικό πίνακα στο X (πρώην twitter). 

 

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Tesla Model 3 Performance - Η τιμή του

Η πολυαγαπημένη Toyota βρέθηκε στη 2η θέση μαζί με τη Buick, με 4.900 δολάρια στη δεκαετία, ενώ στο νούμερο 5 είχαμε τη Ford. Οι Nissan, Mazda και Honda έκλεισαν το Top 10, ενώ λίγο πιο πίσω και συγκεκριμένα στο νούμερο 11 φιγουράρει η Kia, με την Hyundai να είναι στην έβδομη θέση 7. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα παρακάτω με τα κόστη συντήρησης:

CR-kostos-sintirisis-2023

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...