Η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτων των Αμερικάνων - Αποκλείεται να τη βρείτε!

Πρόκειται για την εταιρεία με τους πιο ευχαριστημένους πελάτες, αφού οι ιδιοκτήτες των οχημάτων της δηλώνουν ότι θα ξαναγόραζαν αυτοκίνητο της μάρκας.

  • -
  • -

Οι έρευνες ικανοποίησης πελατών έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς αποκαλύπτουν πολύ σημαντικά στοιχεία για την ποιότητα, την αξιοπιστία και την συνολική εμπειρία που λαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Η αντίστοιχη που «έτρεξε» η Consumer Reports αφορά τις ΗΠΑ, μια δύσκολη αγορά με απαιτητικούς αγοραστές και πάρα πολύ υψηλό δείκτη ανταγωνισμού. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τον νικητή, καθώς αφορά μια νέα εταιρεία με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Πρόκειται για τη Rivian, η οποία κάθισε στην κορυφή ικανοποίησης των πελατών για το 2023 με 86% των ιδιοκτητών να δηλώνουν ότι θα αγόραζαν κι άλλο αυτοκίνητο από τη μάρκα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η MINI, μια εταιρεία που βασίζει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στον μοναδικό χαρακτήρα των μοντέλων της και το σύγχρονο lifestyle που προσεγγίζει, ενώ πολύ θετικό στατιστικό για τον όμιλο είναι ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της MINI, η BMW, βρίσκεται στην τρίτη θέση. Από εκεί και μετά, η Porsche, η Tesla, η Genesis, η Lexus, η Subaru, η Ram και η Honda «πιάνουν» την τέταρτη, πέμπτη, έκτη, έβδομη, όγδοη και δέκατη θέση, αντίστοιχα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως με φανατικό κοινό και πολύ υψηλό δείκτη αξιοπιστίας, δεν κατάφερε να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα από την 12η θέση με το 69% των ιδιοκτητών να δηλώνει ότι θα αγόραζε κι άλλο αυτοκίνητο της φίρμας.

Δείτε ακόμη: Ποιος σταρ του Hollywood τράκαρε με το ηλεκτρικό Rivian R1T;

Οι τομείς που εξετάζει η Consumer Reports

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, η Consumer Reports αντλεί δεδομένα από περίπου 330.000 ιδιοκτήτες και αυτοκίνητα, παραγωγής από το 2021 έως το 2023, με κάποια λίγα αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί και το 2024. Οι τομείς που εξετάζουν είναι αυτοί της άνεσης, της οδικής συμπεριφοράς, της πρακτικότητας στην καμπίνα, την ευκολία χρήσης και το κόστος ιδιοκτησίας. Να αναφέρουμε ότι η Rivian αυτή τη στιγμή έχει δύο αυτοκίνητα προς πώληση, το R1T και το R1S, ένα αμιγώς ηλεκτρικό pick-up με δύσκολο ανταγωνισμό, όπως το πάντα δυνατό σε πωλήσεις Ford F-150, αλλά και ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV. Σύντομα, θα παρουσιαστεί και ένα μικρότερο SUV από τη μάρκα, το R2, με στόχο κατευθείαν στο Tesla Model Y.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...