Γιάννης Ξιφαράς: Η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά την ελίτ

Στην ηλεκτροκίνηση και το μέλλον της αυτοκίνησης στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γιάννης Ξιφάρας, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Forum των Δελφών.

  • -
  • -

Ο Γιάννης Ξιφαρας, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μίλησε στο πάνελ του GOCAR, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Forum των Δελφών, λέγοντας στην πρώτη τοποθέτησή του ότι ηλεκτροκίνηση είναι μια διαρκής άσκησης ισορροπίας.

«Παρότι μιλώντας σήμερα κανείς για ηλεκτροκίνηση, συνήθως σκέφτεται επιδοτήσεις, η πολιτική του κράτους δεν είναι μόνο επιδοτήσεις. Η μεταστροφή του τομέα των μεταφορών προς την ηλεκτροκίνηση είναι μια διαρκής άσκηση ισορροπίας».

xifaras

Στη συνέχεια πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος του εδάφους σε σχέση με την Ευρώπη όσον αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και πως σε λιγότερα από 3,5 χρόνια, αυτή η απόσταση θα έχει καλυφθεί.

O κύριος Ξιφαράς έκανε ξεχωριστή αναφορά στα δοκιμαστικά δρομολόγια ηλεκτρικών λεωφορείων, επισημαίνοντας πως «η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά την ελίτ», γι'αυτό και επενδύει και στις αστικές συγκοινωνίες.

Δείτε ακόμη: Οικονομικό Forum Δελφών: Τι ειπώθηκε στο πάνελ του GOCAR

Για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», αρκέστηκε στο ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο και σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα. Επίσης, τόνισε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες ώστε να δούμε περισσότερα ηλεκτρικά Ταξί, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, ενώ είπε πως ένα μεγάλο ζήτημα για την ηλεκτροκίνηση είναι οι αστικές συγκοινωνίες και η χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους, κάτι που θα συμβεί άμεσα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...