Volkswagen: Αυτή η κατηγορία έχει τελειώσει από την αγορά

Πολλές κατηγορίες οχημάτων τείνουν να εκλείψουν από την αγορά, ωστόσο, μία είναι δεδομένο ότι έχει «πεθάνει» σύμφωνα με την Volkswagen.

  • -
  • -

Όταν η Volkswagen παρουσίασε πριν από σχεδόν δυο χρόνια το ID. Buzz, είχε μεγάλες βλέψεις για την αναβίωση… του θρυλικού Bulli. Εκτός των άλλων, σκόπευε να το κυκλοφορήσει και σε έκδοση Camper. Όπως συνέβαινε κατά κόρον και στο παρελθόν.

Θέλαμε αλλά δεν υπάρχει αγορά

Αρχικά ακούστηκε, ότι το ID.Buzz Camper καθυστερούσε λόγω προβλημάτων στην ανάπτυξη της εν λόγω έκδοσης και κυρίως λόγω… βάρους. Στελέχη όμως της VW, έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι φήμες ήταν πέρα για πέρα αναληθείς και ότι η εταιρεία ήθελε πολύ να συνεχίσει την παράδοση των εκδόσεων Camper και στο νέο ηλεκτρικό… Bulli, η ζήτηση όμως για μοντέλα αυτού του είδους, έχει ουσιαστικά τελειώσει.

Δείτε ακόμα: 5 αγαπημένες κατηγορίες αυτοκινήτων που έχουν σχεδόν εξαφανιστεί

«Ξεκινήσαμε, έχοντας ως δεδομένο ότι η έκδοση Camper θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας ID.Buzz. Κοιτάζοντας όμως τα στοιχεία της αγοράς και τις επιθυμίες των πελατών μας, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανάγκη για αυτοκίνητα αυτού του είδους. Η αγορά αυτή, έχει τελειώσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Lars Krause, επικεφαλής πωλήσεων και Marketing της VW.

Αντ΄ αυτού, η γερμανική φίρμα προχώρησε στη δημιουργία της έκδοσης ID. Buzz GTX, με το ηλεκτρικό van της φίρμας να εφοδιάζεται στην κορυφαία του version με δυο ηλεκτρομοτέρ, η συνδυαστική ισχύ των οποίων ανέρχεται στους 340 PS, γεγονός, που του επιτρέπει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε 6,5’’.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...