Είναι επίσημο: Ξεκινούν οι πωλήσεις του Toyota GR Yaris - Δείτε ημερομηνίες

O φονέας γιγάντων των Ιαπώνων, το απόλυτο Toyota GR Yaris, ξεκινά και επίσημα την εμπορική του σταδιοδρομία. Τα ρέστα σας κύριοι…

  • -
  • -

Η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε επίσημα ότι οι πωλήσεις του νέου GR Yaris θα ξεκινήσουν με κάθε επισημότητα στις 8 Απριλίου! Τα πρώτα μοντέλα της παραγωγής θα προωθηθούν όλα στην Ιαπωνία, ενώ όπως επιβεβαίωσε η Gazoo Racing, ανοιχτό θα είναι από την ίδια ημερομηνία και το βιβλίο παραγγελιών για τις συλλεκτικές εκδόσεις του GR Yaris, «Ogier Edition» και «Rovanperä Edition»

Πότε έρχεται Ευρώπη;

Η άφιξη του νέου Toyota GR Yaris στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται προς τα τέλη Απριλίου με τις «μεγάλες» αγορές, όπως της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας, οι παραγγελίες να έχουν «γράψει» ήδη τετραψήφιο νούμερο. Μη ξεχνάμε επίσης ότι και οι Άγγλοι περιμένουν σαν τρελοί το hot hatch των Ιαπώνων, κάτι που σημαίνει ότι η Toyota τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Και δικαίως θα προσθέσουμε εμείς, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικό pedigree και από τα τελευταία τόσο σκληροπυρηνικά του είδους.

Και στη χώρα μας πάντως το νέο GR Yaris δε θα καθυστερήσει να έρθει, με την Toyota να υποστηρίζει ότι το μοντέλο θα λανσαριστεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη αλλά όπως είναι λογικό, προτεραιότητα ως προς τις παραδόσεις θα έχουν και οι αγορές που ήδη το GR Yaris έχει σπάσει ταμεία.

Δείτε ακόμα: Σε τιμή Porsche το νέο Toyota GR Yaris

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι το νέο GR Yaris φέρει έναν αναβαθμισμένο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 lt, με 280 πλέον ίππους και 390 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταφέρεται μέσω ενός χειροκίνητου 6τάχυτου σασμάν και στους 4 τροχούς. Το αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης GR-Four διαθέτει τρεις επιλογές κατανομής της ροπής, Standard (40:60), Gravel (53:47) και Track (μεταβλητή κατανομή από 60:40 έως 30:70), ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του GR Yaris διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό ως επιλογή και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...