Αττική Οδός! Πρόστιμα 285.600 ευρώ σε 42 οδηγούς Van - Δείτε τον λόγο

Πολύ βαριά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, επέβαλε η Τροχαία σε οδηγούς Van μεταφοράς επιβατών έπειτα από ελέγχους στην Αττική Οδό.

  • -
  • -

Με την τουριστική περίοδο να «ανοίγει» στην Ελλάδα, τα Van μεταφοράς επιβατών και τουριστών, κυρίως από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όσον αφορά στην Αττική, πληθαίνουν στους δρόμους.

Ωστόσο, πολλά από αυτά δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο των Αρχών. Πρόσφατα, η Τροχαία πραγματοποίησε αιφνίδιους ελέγχους στην Αττική Οδό, με τα αποτελέσματα να αναδεικνύουν τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

prostima

Ειδικότερα, τα κλιμάκια της Τροχαίας εντόπισαν 42 Van να μεταφέρουν επιβάτες χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (αντικανονικό μίσθωμα, μη ανάρτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Μεταφορών, μη έγκυρο μισθωτή, επιβατική μεταφορά με κόμιστρο).

Βαριά πρόστιμα σε κάθε Van

Στους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς των οχημάτων επιβλήθηκαν πολύ βαριά πρόστιμα για υποκλοπή μεταφορικού έργου και επιπρόσθετα στους ιδιοκτήτες επιπλέον πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για στέρηση έγκυρης άδειας μίσθωσης.

prostima

Τα συνολικά πρόστιμα έφθασαν τα 285.600 ευρώ. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν ακόμη τρεις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για στέρηση διακριτικών γνωρισμάτων ΙΧΕ οχημάτων μισθωμένων με οδηγό και μία παράβαση για φθαρμένα ελαστικά.

Δείτε ακόμη: Αττική: Χειροπέδες σε 7 οδηγούς ταξί - Δείτε τι έκαναν και που τους έπιασαν

Τους ελέγχους διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...