Η πιο όμορφη πίστα στον κόσμο είναι ιδιωτική - 250.000 δολάρια για να γίνεις μέλος

Χτισμένη από ιδιώτη, στην κορυφή ενός βουνού, είναι ίσως η ομορφότερη πίστα στον κόσμο αλλά δυστυχώς, πρέπει να έχεις πολύ χοντρό πορτοφόλι για να την απολαύσεις…

  • -
  • -

Φανταστείτε πως είστε λάτρης των αγώνων ταχύτητας και επιπλέον, το χρήμα δεν είναι πρόβλημα για εσάς. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν στερείστε χρημάτων αλλά είστε billionaire! Όπως ο CEO του Magarigawa Club στην Ιαπωνία και ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης πίστας.

3,5 km, 22 στροφές και θέα στο όρος Fuji

Ο Kenzo Watari, ιδιοκτήτης και CEO του Magarigawa Club και φυσικά της ομώνυμης πίστας αποφάσισε πριν από περίπου τρία χρόνια ότι ήθελε έναν δικό του χώρο απόλαυσης, ένα «παιδότοπο» για μεγάλα παιδιά, ώστε να απολαμβάνει μακριά από «ενοχλητικούς γείτονες» την αγάπη του για τα αυτοκίνητα.

Έτσι έχτισε τη δική του «παιδική χαρά», την πίστα Magarigawa, την μόνη ιδιόκτητη πίστα σε ολόκληρη την Ασία! Προσέλαβε φυσικά έναν διάσημο σχεδιαστή της F1 (Carsten Tilke, Managing Director, Tilke Engineers & Architects) ούτως ώστε να του κάνει τη σωστή χάραξη στη διαδρομή, ενώ δεν λυπήθηκε επ’ ουδενί τα χρήματα και σε ότι αφορά τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Η εντυπωσιακή πίστα, βρίσκεται στο βουνό Chiba, περίπου μια ώρα έξω από το Τόκιο και έχει θέα το όρος Fuji αλλά και τον κόλπο του Τόκιο. Το μήκος της ανέρχεται στα 3,5 km, αποτελείται από 22 στροφές, είναι 20% ανηφορική και 16% κατηφορική και περιλαμβάνει και 800 μέτρα ευθείας για flat out καταστάσεις…

Εξυπακούεται πως η πίστα διαθέτει pit lane στελεχωμένα από μηχανικούς έτοιμους να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση των μελών του club, που παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να καταβάλλουν 250.000 δολάρια για απολαύσουν… την πίστα.

Δείτε ακόμα: Το Nurburgring με όψη… ειδικής του WRC

Πέραν αυτών, υπάρχει μια εντυπωσιακή πισίνα με υπερχείλιση που νομίζεις ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, μπαρ, εστιατόριο ακόμα και αίθουσα για καραόκε.

Η πρώτη… παρέλαση supercar στην πίστα πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου του 2023, με τα μέλη του κλαμπ να απολαμβάνουν απρόσκοπτα αυτόν τον επίγειο αυτοκινητικό παράδεισο…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...