Το Nurburgring με όψη… ειδικής του WRC - Τι συνέβη

Όχι, η διάσημη γερμανική πίστα γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση» δεν ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Άλλος είναι ο λόγος!

  • -
  • -

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο εικόνες από την πίστα του Nurburgring, οι οποίες μοιάζουν σαν να μεταμορφώθηκε… σε ειδική διαδρομή. Πρόκειται για το διάσημο Fuchsröhre, ένα πολύ γρήγορο κομμάτι με αλλεπάλληλες στροφές το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα, αλλά και επικίνδυνα σε ολόκληρο τον γύρο. Η εξήγηση για τα χώματα που υπάρχουν σε αυτό το τμήμα είναι ότι οι υπεύθυνοι της πίστας στρώνουν καινούργια άσφαλτο, μια διαδικασία ιδιαίτερα απαραίτητη για τη συνολική συντήρηση της «Πράσινης Κόλασης». Η διοίκηση έχει αποφασίσει ότι κάθε χρόνο, θα στρώνει περίπου 1 χιλιόμετρο της πίστας των περίπου 28 χιλιομέτρων, για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Πόσο κοστίζει η ασφαλτόστρωση στο Nurburgring;

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στον ασφαλτοτάπητα του Nurburgring θα κοστίσουν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, έχουν οριστεί και συγκεκριμένες προδιαγραφές για την άσφαλτο που θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να προσφέρει τον μέγιστο συντελεστή πρόσφυσης στα αυτοκίνητα, να έχει αντοχή στον χρόνο και να αποδίδει πολύ καλά ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα τις βροχερές ημέρες. Αυτή την περίοδο που γίνονται οι εργασίες, οι θερμοκρασίες στο Nurburgring βρίσκονται κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και ειδικά στις πρώτες πρωινές ώρες, ο πάγος στον δρόμο είναι… συνηθισμένο φαινόμενο.

Δείτε ακόμη: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έσπασε τα χρονόμετρα στο Nurburgring

Ψηφιακό update για την πίστα

Να τονίσουμε ωστόσο, ότι η νέα άσφαλτος δεν είναι η μόνη εργασία που γίνεται στην «Πράσινη Κόλαση». Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ψηφιοποίησης προκειμένου το Nurburgring να γίνει ασφαλέστερο, τοποθετώντας τεχνολογίες μετάδοσης που ανιχνεύουν τα ατυχήματα και προειδοποιούν έγκαιρα τους οδηγούς που έρχονται για τα συμβάντα και όχι μόνο. Σύμφωνα με την πίστα, έχουν επενδυθεί περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ στο ψηφιακό μέλλον και την ασφάλεια!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...