Χάος στο Nurburgring - Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα των τελευταίων ετών σημειώθηκε στη φημισμένη γερμανική πίστα

  • -
  • -

Είναι η πιο απαιτητική, δύσκολη και επικίνδυνη πίστα του κόσμου. Το προσωνύμιο «Πράσινη Κόλαση» την ακολουθεί εδώ και χρόνια, καθώς οποιοδήποτε λάθος στοιχίζει πολύ ακριβά.

Πριν λίγες ώρες, στο πλαίσιο της Τouristenfahrten περιόδου, ένας οδηγός έχασε τη ζωή του, πέντε ακόμη άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο νοσηλεύονται με ελαφρύτερα τραύματα.

crash nurburgring

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός μιας Porsche 911 GT3 είδε να βγαίνουν καπνοί από το πανίσχυρο sportcar. Αμέσως ακινητοποίησε το όχημα και απομακρύνθηκε από το σημείο. Στο οδόστρωμα ωστόσο είχε χυθεί ψυκτικό υγρό, με αποτέλεσμα αυτοί που ακολουθούσαν να χάνουν τον έλεγχο και να προσκρούουν στις μπαριέρες.

Ένας γερανός έφτασε για να απομακρύνει τα αυτοκίνητα. Ορισμένοι επιχείρησαν να προειδοποιήσουν αυτούς που πλησίαζαν με ταχύτητα στην Ex-Mühle, αλλά δεν πρόλαβαν. Ένα Mazda MX-5 προσέκρουσε στο γερανοφόρο, το roadster τυλίχθηκε στις φλόγες και ο οδηγός του σκοτώθηκε ακαριαία. Στο σημείο επικράτησε πανικός.

Δύο ακόμη μοτοσικλετιστές και συνολικά 10 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Περιπολικά, ασθενοφόρα κι ένα ελικόπτερο προσέγγισαν για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να παραλάβουν τους οδηγούς. Οι υπεύθυνοι του Nurburgring Nordschleife διέκοψαν την κυκλοφορία σε όλα τα κομμάτια του circuit, αλλά ήταν πλέον αργά. Ο απολογισμός τραγικός.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...