Toyota Yaris Cross vs Peugeot 2008: Δείτε τι ψηφίσατε

Όταν έχουμε να κάνουμε με τα δύο δημοφιλέστερα B-SUV της αγοράς, η κόντρα προβλέπετε μεγάλη και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Ποιο μοντέλο όμως υπερίσχυσε;

  • -
  • -

Όταν θέλουμε τις ανέσεις ενός αυτόματου SUV, αλλά η τσέπη δεν επιτρέπει την επιλογή ενός μεσαίου, οικογενειακού μοντέλου, τα μέλη του B-SUV segment είναι η λύση. Compact σε διαστάσεις αλλά ταυτόχρονα άνετα και πρακτικά, συνδυάζουν τις crossover αρετές με οικονομικούς κινητήρες αλλά και τιμή απόκτησης που δεν είναι εξωφρενική. Κάπως έτσι καταλήξαμε ίσως στις δύο δημοφιλέστερες επιλογές που έχει να προσφέρει η κατηγορία, οι οποίες ακούν στα ονόματα Peugeot 2008 και Toyota Yaris Cross και συνδυάζουν κινητήρια σύνολα 130 ίππων με αυτόματο κιβώτιο.

1

Από τη μία έχουμε το ανανεωμένο Peugeot 2008 το οποίο στην ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση του συνδυάζει τον 1.2 PureTech των 130 ίππων με το κιβώτιο EAT8 των 8 σχέσεων. Με κυρίαρχα όπλα του την εντυπωσιακή εμφάνιση, το μοντέρνο design και τον premium χαρακτήρα, έχει ήδη κάψει τις καρδιές του κοινού, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο SUV με πλούσιο εξοπλισμό με κόστος που δεν ξεπερνά τις 30.000 €.

yaris

Από την άλλη, η πολυδοκιμασμένη υβριδική συνταγή της Toyota αναβαθμίστηκε και εφαρμόστηκε στο επίσης ανανεωμένο Yaris Cross, το οποίο πλέον αποδίδει και αυτό 132 ίππους. Συνδυασμένο τώρα και αυτό με μοντέρνα εμφάνιση, ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό και φυσικά το αποδοτικό, πλήρως υβριδικό κινητήριο σύνολο της ιαπωνικής μάρκας, το συγκεκριμένο B-SUV είναι δύσκολος αντίπαλος για οποιονδήποτε βρεθεί απέναντι του και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας το επιβεβαιώνουν.

Ποιο αυτόματο B-SUV υπερίσχυσε;

Αν και το Peugeot 2008 αποτελεί μία κορυφαία επιλογή, με τεράστια μερίδα των αγοραστών να το προτιμά, η κόντρα ήταν μεγάλη και το Toyota Yaris Cross φαίνεται πως κατάφερε να το ξεπεράσει ακόμη κι αν κοστίζει 70 € περισσότερα. Με ποσοστό λοιπόν της τάξης του 56%, το Toyota Yaris Cross νίκησε το Peugeot 2008 το οποίο συγκέντρωσε το 44% των ψήφων. Έτσι λοιπόν, έχουμε νικητή, αλλά με ένα αρκετά οριακό αποτέλεσμα συγκριτικά και με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του GOCAR.

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, αυτά ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...