Παραλύει η Αττική: Απεργία σε λεωφορεία, μετρό και ταξί – Τι ισχύει

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε γενική 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των λεωφορείων του ΟΑΣΑ και των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Επιπλέον και οι οδηγοί ταξί θα απεργήσουν 27-28 Φεβρουαρίου.

  • -
  • -

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αποφάσισαν εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα, στην απεργία μέχρι στιγμής θα συμμετέχουν, τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Ταυτόχρονα, 24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών καθώς και σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

48ωρη απεργία και τα Ταξί

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και προ ημερών, χωρίς ταξί θα παραμείνει την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η Αθήνα, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ανακοίνωσε τα αιτήματα του αναφορικά με τον κλάδο προχωρώντας και σε απεργία.

Δείτε ακόμα: Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ

Εντός της ημέρας, θα γίνει γνωστό τι αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...