Κατάσχεσαν χιλιάδες Porsche, Audi και Bentley λόγω Κίνας – Δείτε πού και γιατί

Κατασχεμένα σε λιμάνια των ΗΠΑ βρίσκονται χιλιάδες αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι η καταναγκαστική εργασία και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

  • -
  • -

Μεγάλα προβλήματα με την καταναγκαστική εργασία σε περιοχές της Κίνας, αντιμετωπίζουν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι έλεγχοι για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυξάνονται συνεχώς από το Παρατηρητήριο HRW, με τις εταιρείες να βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση. Πρόσφατα, κατασχέθηκαν σε λιμάνια των ΗΠΑ σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα μάρκας Porsche, αρκετές εκατοντάδες Bentley και πολλές χιλιάδες οχήματα Audi.

katasxesi

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, προμηθευτής του ομίλου Volkswagen εντόπισε ένα κινεζικό εξάρτημα στα οχήματα, γεγονός που παραβιάζει τους νόμους κατά της καταναγκαστικής εργασίας. Έως ότου αντικατασταθεί το εξάρτημα που προέρχεται από τη δυτική Κίνα, τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στα λιμάνια.

Με βάση πάντα τους Financial Times, η Volkswagen ενημέρωσε η ίδια τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ μόλις έμαθε για την προέλευση του εξαρτήματος. Η εταιρεία υποστήριξε πως δεν γνώριζε την προέλευση του εξαρτήματος, αφού προερχόταν από έμμεσο προμηθευτή της.

katasxesi

Δείτε ακόμη: Εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από το εξωτερικό - Όλη η διαδικασία

Στη σχετική ανακοίνωση, ο γερμανικός όμιλος αναφέρει ότι, «λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο εντός της εταιρείας όσο και στην αλυσίδα εφοδιασμού». Όσο για τα αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί, θα παραδοθούν αφού αντικατασταθεί το εξάρτημα. Αυτό υπολογίζεται πως θα συμβεί, τέλη Μαρτίου.

Το ηλεκτρονικό εξάρτημα αντικατάστασης, έχει λάβει ήδη την έγκριση των τελωνειακών αρχών και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Πηγή: ft.com

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...