Σε τιμή Porsche το νέο Toyota GR Yaris - Φθάνει τα 108.800 ευρώ στη Γαλλία!

Όχι, δεν πρόκειται ούτε για τυπογραφικό λάθος ούτε για κάποιο κακόγουστο αστείο. Το νέο Toyota GR Yaris εκκινεί στη Γαλλία από 92.290€ και φθάνει τα 108.800€ στην αυτόματη έκδοση! Υπάρχει όμως εξήγηση γι’ αυτό το υπέρογκο ποσό…

  • -
  • -

Τρεις κύλινδροι αλλά 6ψήφιο ποσό αγοράς… Το νέο Toyota GR Yaris, ένα αγωνιστικό όχημα με άδεια να κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους, είναι ένα πανάκριβο παιχνίδι για λίγους και εκλεκτούς στη γαλλική αγορά.

Η κλίμακα φόρου CO2 αιτία του κακού       

Το νέο Toyota GR Yaris ξεκινά από 46.300 € στη Γαλλία με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και ανεβαίνει στα 48.800 € στην έκδοση με το αυτόματο σασμάν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικό pedigree, το κορυφαίο του είδους του και γιατί όχι και συλλεκτικό, με τη στροφή που έχει πάρει ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία προς την ηλεκτροκίνηση.

Λόγω όμως του κινητήρα υψηλής απόδοσης που εφοδιάζεται το ιαπωνικό χατς στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 190 γραμμάρια, ενώ η version με το αυτόματο σασμάν εκπέμπει περισσότερο, φθάνοντας τα 210 gr/km CO2.

Αυτό σημαίνει ότι το GR Yaris επιβαρύνεται με το υψηλότερο δυνατό φόρο στη Γαλλία που σημαίνει κοντά στα 45.000 € (περίπου 49.500 δολάρια ΗΠΑ) έξτρα για τη χειροκίνητη έκδοση και 60.000 € περίπου επιπλέον για την αυτόματη!

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris – Τότε έρχεται Ελλάδα

Κι αν νομίζετε πως αυτά τα ποσά έχουν παγώσει τις πωλήσεις του νέου «υπερόπλου» της Toyota πλανάστε πλάνην οικτρά! Σύμφωνα με πληροφορίες η Toyota Europe έχει δεχθεί ήδη 300 παραγγελίες για το GR Yaris στη γαλλική αγορά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...