Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris - Πότε έρχεται Ελλάδα; [video]

Η Toyota αναβάθμισε το πιο σπορ μοντέλο που διαθέτει στην γκάμα της, προσφέροντας ακόμα περισσότερους ίππους, αλλά και αυτόματο κιβώτιο για πρώτη φορά.

  • -
  • -

Η Toyota παρουσίασε μια σημαντικά ανανεωμένη έκδοση του GR Yaris, του εξαιρετικά δημοφιλούς, σχεδόν αγωνιστικού hot hatch, για το 2024. Η νέα γενιά του GR Yaris διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα, νέο εσωτερικό και επιπρόσθετες τεχνολογίες.

Επιπλέον, έχουν γίνει αλλαγές οι οποίες έχουν στόχο να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο «δέσιμο» ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητο, προκειμένου να βιώσει στο έπακρο τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

toyota-gr-yaris-facelift

Περισσότερη ισχύς για το αναβαθμισμένο Toyota GR Yaris

 

Ο αναβαθμισμένος τρικύλινδρος κινητήρας αποδίδει πλέον 280 άλογα και 390 Nm ροπής, χάρη σε βελτιώσεις στο σύστημα ψεκασμού, στα έμβολα και σε άλλα μηχανικά μέρη. Η απόδοση ανέβηκε από τους 261 ίππους που απέδιδε μέχρι πρότινος, παρά το γεγονός ότι ο κυβισμός του κινητήρα παρέμεινε στα 1,6 λίτρα.

Δείτε ακόμαΤο Toyota GR Yaris που τρέμουν τα supercars - Έχει μοτέρ από το Evo X

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός στάνταρ εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, όμως για πρώτη φορά στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το GR Yaris.Το αυτόματο κιβώτιο προσφέρει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων και λειτουργεί όπως τα κιβώτια των αγωνιστικών του WRC στη χειροκίνητη λειτουργία. Το ανέβασμα σχέσης γίνεται με τράβηγμα του λεβιέ προς τα πίσω, ενώ το ανέβασμα σχέσης γίνεται με σπρώξιμο προς τα μπροστά.

toyota-gr-yaris-facelift-esoteriko

Οι επιλογές της τετρακίνησης και οι αλλαγές στο εσωτερικό του GR Yaris

Η κίνηση περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αναβαθμισμένου συστήματος τετρακίνησης GR-Four. Το νέο σύστημα διαθέτει τρεις επιλογές κατανομής ροπής: Standard (40:60), Gravel (53:47) και Track (μεταβλητή κατανομή από 60:40 έως 30:70).

Το εσωτερικό του GR Yaris έχει επίσης ανανεωθεί σημαντικά. Η κονσόλα έχει σχεδιαστεί με απλές γραμμές και περιλαμβάνει μια νέα ενσωματωμένη οθόνη πολυμέσων και ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών. Τα εμπρός καθίσματα έχουν χαμηλώσει κατά 25 mm, όπως και το ύψος του καντράν, βελτιώνοντας την ορατότητα προς τα εμπρός.

Το αναβαθμισμένο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2024. Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές του νέου GR Yaris, όμως δεδομένων των αναβαθμίσεων, δεν είναι απίθανο να δούμε κάποια διαφοροποίηση προς τα πάνω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...