Το ειδικό ελαστικό που φοράει η νέα Porsche Cayenne – Ποιος το φτιάχνει;

Το αυτοκίνητο που δημιούργησε την κατηγορία των premium SUV επιδόσεων χρησιμοποιεί στην τελευταία του γενιά ένα ειδικά εξελιγμένο ελαστικό. Ποιο είναι και ποιος το φτιάχνει;

  • -
  • -

Η Pirelli επιβεβαιώνεται ως εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης για το νέο Porsche Cayenne. Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση για αυτό το εμβληματικό sport SUV επεκτείνει τη συνεργασία μεταξύ Pirelli και του Γερμανού κατασκευαστή, με προϊόντα από τη σειρά P Zero διαθέσιμα σε κάθε διάσταση. Αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στην κοινή ανάπτυξη για το Cayenne, ένα μοντέλο που η Pirelli έχει εξοπλίσει σε κάθε γενιά. Από την αρχική του 2002 μέχρι τη σημερινή. Ειδικά ελαστικά P Zero, P Zero Corsa και Scorpion Winter 2, που έχουν εγκριθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία για οδήγηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν αναπτυχθεί για την τελευταία αναβάθμιση του Cayenne. Αυτές οι επιλογές καλύπτουν ολόκληρη την ποικιλία διαστάσεων από 20 έως 22 ιντσών. Επίσης, τα ελαστικά Scorpion Zero All Season είναι διαθέσιμα για ορισμένες αγορές, σε κάθε διάσταση.

Pirelli-Porsche-Cayenne-2

Το Pirelli P Zero που αναπτύχθηκε ειδικά για τη νέα αναβάθμιση και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για ευκολία οδήγησης, ακρίβεια τιμονιού, σταθερότητα και ασφάλεια ακόμη και σε ελιγμούς έκτακτης ανάγκης. Ειδικά, όλες οι διαστάσεις έχουν επιτύχει τη υψηλότερη αξιολόγηση στην ευρωπαϊκή ετικέτα όσον αφορά το φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Μάλιστα, στις υψηλές ταχύτητες, το ελαστικό έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει την υψηλή ροπή και τα φορτία που παράγονται από το όχημα.

Το Pirelli P Zero Corsa έχει επιλεγεί για sport και οδήγηση πίστας. Αυτό το προϊόν προέρχεται από το P Zero Corsa που βοήθησε το Porsche Cayenne GT να σημειώσει ρεκόρ στο Nurburgring το 2021. Το P Zero Corsa για το νέο Cayenne - καθώς και η προηγούμενη έκδοση που συνέβαλε στο ρεκόρ - κατασκευάζεται με μείγματα πέλματος που προέρχονται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και έχουν αναπτυχθεί από την Pirelli για να εξοπλίζει τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

cayenne

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Porsche Cayenne είναι ένα από τα πρώτα οχήματα που λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο ελαστικό Pirelli Scorpion Winter 2, εγκεκριμένο για τη χειμερινή περίοδο, καλύπτοντας ολόκληρη τη γκάμα διαστάσεων τροχών. Η πρόκληση που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί της Pirelli κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των χειμερινών ελαστικών ήταν μεγάλη. Έπρεπε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια σε χαμηλές θερμοκρασίες και στο χιόνι, διατηρώντας παράλληλα πολύ υψηλή απόδοση σε στεγνές και υγρές επιφάνειες. Όλα αυτά με το ίδιο sport DNA που περιμένει η Porsche από ένα καλοκαιρινό ελαστικό. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, το τμήμα R&D της Pirelli, δημιούργησε μία ειδική χειμερινή σύνθεση, ικανή να παρέχει άνεση καθώς και πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Porsche Cayenne E-Hybrid 470 PS: Ασυμβίβαστη

Η Pirelli είναι ένα χαρακτηριστικό του Cayenne από την πρώτη γενιά που κυκλοφόρησε το 2002, πρωτοπορώντας στον τομέα των sport SUV. Από το πρώτο μοντέλο μέχρι και σήμερα, η Pirelli συνεργάζεται με τον κατασκευαστή με έδρα τη Στουτγάρδη για την ανάπτυξη ελαστικών που ακολουθούν την εξέλιξη των μοντέλων του, όπως το Cayenne S Hybrid - το πρώτο υβριδικό στη σειρά της μάρκας - έπειτα το Cayenne S E-Hybrid (μια έκδοση plug-in hybrid), μέχρι το τρέχον Cayenne Turbo E-Hybrid: το ισχυρότερο Cayenne που κυκλοφόρησε ποτέ δίπλα στην παραδοσιακή αναβάθμιση του κινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...