Είναι αλήθεια! Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έφτασε στην Ανταρκτική

Μια επική αποστολή επιχείρησαν και πέτυχαν δύο εξερευνητές, φθάνοντας στην Ανταρκτική με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Έκαναν 30.000 χλμ. σε 10 μήνες.

  • -
  • -

Η επική αποστολή Pole to Pole των εξερευνητών Chris και Julie Ramsey με το Nissan Ariya ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, φθάνοντας στον τελικό της προορισμό, στον Νότιο Πόλο στην Ανταρκτική!

ariya

Η περιπέτεια των 10 μηνών και των 30.000 χιλιομέτρων η οποία ξεκίνησε στην παγωμένη Αρκτική Θάλασσα, στον Μαγνητικό Βόρειο Πόλο, πέρασε από τα ποικίλα εδάφη και τις συνθήκες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής προτού φτάσει στην πιο απομακρυσμένη ήπειρο του πλανήτη και κατακτήσει τον Νότιο Πόλο. Είναι η πρώτη φορά που οποιοδήποτε αυτοκίνητο, πόσο μάλλον ένα EV, ολοκληρώνει ένα τέτοιο ταξίδι.

Ηλεκτρικό τετρακίνητο με ειδικά ελαστικά

Σε μεγάλες αποστάσεις και δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της αποστολής, ένα Nissan Ariya με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, πέρασε τις πιο σκληρές δοκιμασίες σε ακραίες θερμοκρασίες και μεγάλα υψόμετρα. Το εργοστασιακό όχημα – χωρίς τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ή στην μπαταρία – ετοιμάστηκε από τους ειδικούς της Arctic Trucks για την πολική κινητικότητα, για να εξοπλιστεί με ελαστικά BF Goodrich 39 ιντσών.

ariya

Ο Chris και η Julie άρχισαν να σχεδιάζουν το Pole to Pole το 2017 αφού ολοκλήρωσαν το Μογγολικό Ράλι με το Nissan LEAF, όταν γιο πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ένα EV για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των 10.000 km. Συνειδητοποίησαν αμέσως πόσο μεγάλο ενδιαφέρον θα μπορούσε να δημιουργήσει για τα ηλεκτρικά οχήματα αυτό το είδος επικής περιπέτειας. Ένιωσαν ότι το Pole to Pole ήταν η απόλυτη περιπέτεια EV και την έκαναν πραγματικότητα μέσα από τη δέσμευσή τους για συνεργασία και καινοτομία με συνεργάτες που μοιράζονταν τις ίδιες ιδέες. Οι τιμές του Nissan Ariya στην Ελλάδα

ariya

Ο Chris σχολίασε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι βρισκόμαστε στο Νότιο Πόλο. Μετά από τόσα χρόνια προγραμματισμού, φαίνεται απίστευτο. Πάντα είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στις εκπληκτικές δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων και ήξερα ότι το Nissan Ariya μας θα αντιμετώπιζε ό,τι θα βρισκόταν μπροστά του. Ήταν πολύ πιο σκληρό από όσο περίμενα. Είμαι περήφανος που το Pole to Pole έγινε γνωστό σε τόσο πολλούς ανθρώπους σε τόσα πολλά μέρη του κόσμου και τους έφερε πιο κοντά στο να βάλουν ένα EV στην καθημερινή τους ζωή».

ariya

Η Julie πρόσθεσε: «Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι, που μας έκανε να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, και να κάνουμε νέους φίλους. Το Pole to Pole το ξεκινήσαμε εγώ και ο Chris, αλλά η ομάδα της αποστολής μας αποτελείται πλέον από χιλιάδες προοδευτικούς ανθρώπους. Όλοι οι υποστηρικτές και φίλοι μας θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό της ηλεκτρικής οδήγησης».

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Nissan Ariya

Η Allyson Witherspoon, εταιρική αντιπρόεδρος, Nissan Global Marketing, Brand and Merchandizing, δήλωσε: «Εκ μέρους όλων στη Nissan, συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση της αποστολής Pole to Pole. Όλοι θαυμάζουμε το τολμηρό πνεύμα και το πάθος σας να ξεπεράσετε τα όρια της ηλεκτρικής περιπέτειας. Ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι και ένα ακόμα επίτευγμα περηφάνιας για εμάς στη Nissan. Έδειξε ξεκάθαρα πώς η καινοτόμος τεχνολογία της Nissan συνεχίζει να προσφέρει ενθουσιασμό, είτε στην καθημερινή οδήγηση, είτε στην Ανταρκτική!».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...