Το ισχυρότερο ηλεκτρικό Nissan Ariya – Με 430 PS και την υπογραφή της Nismo

Η Nissan αποκάλυψε σήμερα στο Tokyo Auto Salon 2024, το Ariya NISMO, το ισχυρότερο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της με 430 PS και φουλ… τεχνολογία.

  • -
  • -

Βασισμένο στο Nissan Ariya e-4ORCE και με δυναμική σχεδίαση δια χειρός… NISMO, το Ariya NISMO, προσφέρει πλούσια «δύναμη» και μοναδική αεροδυναμική απόδοση, στοιχεία που προκύπτουν από τις αποκλειστικές επεμβάσεις της NISMO.

Βελτιωμένο σε κάθε λεπτομέρεια…

Το σπορ παρακλάδι της Nissan, φρόντισε ώστε να βελτιώσει κατά 10% την απόδοση του κινητήρα, προσφέροντας καλύτερη επιτάχυνση αλλά και απόκριση στο σύστημα. Οι ειδικές επεμβάσεις της NISMO σε κάθε «εξάρτημα» του πλαισίου, σε συνδυασμό με την τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE και τα ειδικά ελαστικά τοποθετημένα σε ζάντες αλουμινίου 20’’, υπόσχονται υψηλά επίπεδα πρόσφυσης ανεξαρτήτως χάραξης του οδοστρώματος.

Μάλιστα, οι Ιάπωνες φρόντισαν ώστε και ο προαιρετικός ήχος που παράγεται να θυμίζει τα μονοθέσια της εταιρείας από τους αγώνες της Formula E, δίνοντας έτσι μια έξτρα νότα ενθουσιασμού στο πλήρωμα.

Το εξωτερικό συνδυάζει την ξεχωριστή αισθητική ταυτότητα του Ariya με τον δυναμισμό της NISMO. Η αεροδυναμική απόδοση βελτιώνεται χάρη στις τεχνολογίες που προέρχονται από τους αγώνες, μειώνοντας έτσι την οπισθέλκουσα, ενώ παρέχουν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη σε υψηλότερες ταχύτητες, παράγοντες ιδιαίτερα σημαντικοί για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Τέλος, η premium αύρα που αποπνέει η καμπίνα του Ariya εμπλουτίζεται με τις πινελιές της NISMO συνθέτοντας ένα όμορφο και συγκρατημένα σπορ αποτέλεσμα στο εσωτερικό.

Δείτε ακόμα: Η λειτουργία του συστήματος e-4ORCE της Nissan

Το Ariya NISMO διατίθεται σε δυο εκδόσεις ιπποδυνάμεων και μπαταριών, με τη «μικρή» να αποδίδει 370 PS με 560 Nm ροπής και να συνεργάζεται με μια μπαταρία 66 kWh, ενώ η «μεγάλη» προσφέρει 435 PS με 600 Nm ροπής και μπαταρία 91 kWh.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...