Το φθηνότερο Volvo XC40 στην Ελλάδα

Το Volvo XC40 αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα premium SUV μοντέλου, το οποίο φιγουράρει πολύ ψηλά στη λίστα των πωλήσεων.

  • -
  • -

Η Volvo συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ξεκάθαρα premium μάρκες της αγοράς, ενώ διαθέτει πλήρη γκάμα από SUV μοντέλα, με κινητήρες κάθε είδους. Βενζίνη, diesel, ήπια υβριδικά, plug in hybrid, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Volvo στην ελληνική αγορά είναι το XC40, το οποίο αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην έκτη θέση του πίνακα με τις ταξινομήσεις, όσον αφορά την κατηγορία των C-SUV στην οποία ανήκει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2776852dd8d5ad9fe83f09e6b2f2ddce.jpg

Πόσο κάνει η φθηνότερη έκδοση του Volvo XC40;

Το Volvo XC40 προσφέρεται με μεγάλη ποικιλία διαμορφώσεων και τιμών. Η βασική έκδοση του σουηδικού SUV ξεκινάει από τα 40.563 ευρώ. Σε αυτήν την τιμή ο αγοραστής θα παραλάβει το νέο του XC40 στο εξοπλιστικό επίπεδο Core, το οποίο έχει πάρα πολλά στοιχεία που μέχρι πριν λίγο καιρό θα συναντούσαμε στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Δείτε ακόμα: Νέο Volvo EX30: Το φθηνότερο και καλύτερο SUV των Σουηδών - Τιμή [video]

Τι εξοπλισμό έχει στη βασική έκδοση το Volvo XC40;

Ενδεικτικά, μερικά από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το ηλεκτρικό πορτ μπαγκάζ, οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός με σύστημα Cleanzone (καθαρίζει πλήρως τον αέρα, ακόμα και από τα μικροσωματίδια PM 2,5).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/badef9d1faaf91a54a0fb05110b37518.jpg

Επιπλέον, ο αγοραστής θα βρει αισθητήρα βροχής (αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες), οθόνη 9 ιντσών για το infotainment και 12 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και κάμερα οπισθοπορείας, cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, προβολείς LED και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες.

Κινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων της βασικής έκδοσης του Volvo XC40

Όσον αφορά τον κινητήρα, η βασική έκδοση έρχεται με το σύνολο βενζίνης που φέρει τον κωδικό T2, το οποίο είναι στα 1,5 λίτρα με απόδοση 129 ίππων και ροπή της τάξης των 245 Nm, με την κίνηση να πηγαίνει αποκλειστικά στον μπροστά άξονα. Ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...