Νέο Mazda CX-80: Πότε έρχεται Ελλάδα το μεγάλο ιαπωνικό SUV

Διαθέσιμο σε εξαθέσια ή επταθέσια διαμόρφωση εσωτερικού, το νέο Mazda CX-80 εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια και την άνεση που προσφέρει.

  • -
  • -

Η γκάμα των SUV της Mazda κορυφώνεται με το νέο CX-80, ένα εντυπωσιακό μοντέλο μεγάλων διαστάσεων (μήκος 4.994 mm, πλάτος 1.890 mm, ύψος 1.709 mm) που θα τοποθετηθεί πάνω από το γνωστό μας CX-60. Πρόκειται για ένα οικογενειακό SUV με επιβλητική σχεδίαση και πολλές διαμορφώσεις εσωτερικού, καθώς θα διατίθεται σε εξαθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, ανάλογα με την επιλογή του αγοραστή. Το μεγάλο μεταξόνιο των 3.119 mm εξασφαλίζει κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό, ενώ η σχεδίαση της καμπίνας είναι σχεδόν πανομοιότυπη με του CX-60.

Άρα, έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, premium υλικά και ήρεμο design που ευνοεί μεταξύ άλλων και την εργονομία. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως, είναι ο χώρος αποσκευών. Αν χρησιμοποιούνται και οι τρεις σειρές καθισμάτων, απομένουν 258 λίτρα. Όταν αναδιπλωθεί η τρίτη σειρά, απομένουν 1.220 λίτρα για χρήση, ενώ αν πέσουν και τα καθίσματα της δεύτερης σειράς, τότε έχουμε ένα πραγματικό… σπήλαιο των 1.970 λίτρων!

Οι κινητήρες του Mazda CX-80

Το νέο μεγάλο SUV της Mazda θα το γνωρίσουμε με τον πολύ αποδοτικό εξακύλινδρο σε σειρά diesel κινητήρα των 3.3 λίτρων με τους 254 ίππους και τα 550 Nm ροπή. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων και η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς. Σύμφωνα με τη Mazda, το CX-80 των 254 ίππων χρειάζεται 8,4 sec για τα 0-100 km/h και έχει τελική ταχύτητα στα 219 km/h.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Mazda CX-60 3.3 Skyactiv-D AWD των 254 PS

Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το Plug-In Hybrid κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνολικά η ισχύς αγγίζει τους 327 ίππους, η ροπή τα 500 Nm και η μετάδοση της κίνησης γίνεται και πάλι στους τέσσερις τροχούς. Εδώ, τα 0-100 km/h έρχονται σε 6,8 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 195 km/h. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως, έχει το γεγονός ότι με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 17,8 kWh, το Plug-In Hybrid Mazda CX-80 μπορεί να καλύψει έως και 53 km χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου βενζίνη!

Γνήσιο Mazda στην οδήγηση!  

Το νέο Mazda CX-80 θα βασίζεται στην πλατφόρμα του CX-60. Παρά τις μεγάλες διαστάσεις του, η μάρκα θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο ώστε να ξεχωρίζει για την οδική συμπεριφορά του. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός (με αντιστρεπτική) και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω (με αντιστρεπτική), ενώ θα χρησιμοποιείται και το σύστημα KPC (Kinematic Posture Control), τεχνολογία που εφαρμόζει ελαφρά το φρένο στον πίσω εσωτερικό τροχό όταν το όχημα στρίβει, με αποτέλεσμα το αμάξωμα να ισορροπεί καλύτερα πάνω στην ανάρτηση και να μειώνεται σημαντικά η τάση ανύψωσης της εσωτερικής πλευράς.

Προέρχεται από το roadster της Mazda, το MX-5 και βοηθάει σημαντικά στα μεγάλα, ψηλά και βαριά αμαξώματα των SUV, προσφέροντας ένα ομοιογενές αποτέλεσμα στον οδηγό, όπως οφείλει κάθε δημιούργημα της μάρκας. Οι παραγγελίες για το νέο Mazda CX-80 θα ανοίξουν τον Μάιο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2024.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...