Τεράστια ανάκληση από την Tesla – Πρόβλημα με το Autopilot

Η Tesla προχωρά στην ανάκληση περισσοτέρων από 2 εκατ. αυτοκινήτων, λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος υποβοήθησης Autopilot.

  • -
  • -

Πάνω από 2 εκατ. οχήματα που εφοδιάζονται με το σύστημα Autopilot ανακαλεί η Tesla έπειτα από απόφαση της NHTSA. Σύμφωνα με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας, η ανάκληση ακολουθεί διετή έρευνα στις ΗΠΑ για μια σειρά ατυχημάτων που συνέβησαν ενώ ο αυτόματος πιλότος αυτοματοποιούσε μερικώς την οδήγηση όταν το σύστημα ήταν σε χρήση. Ορισμένα εξ αυτών ήταν θανατηφόρα.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας υποστήριξε ότι, από την έρευνα διαπιστώθηκε πως η μέθοδος του Autopilot για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί δίνουν προσοχή μπορεί να είναι ανεπαρκής και «μπορεί να οδηγήσει σε προβλέψιμη κακή χρήση του συστήματος».

tesla

Από την πλευρά της, η Tesla ανέφερε στην έκθεση της πως έχει ήδη ξεκινήσει μια over-the-air αναβάθμιση του λογισμικού στα μοντέλα της, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα με το Autopilot ή τη λειτουργία του αυτόματου πιλότου όπως ονομάζεται. Το σύστημα μπορεί να κατευθύνει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα το όχημα στη λωρίδα κίνησης, αλλά κόντρα στην ονομασία του, πρόκειται μόνο για ένα σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και, όχι αυτόνομης οδήγησης ή υποκατάστασης του οδηγού

Ποια μοντέλα της Tesla αφορά η ανάκληση

Το πρόβλημα εντοπίζεται σχεδόν όλα τα οχήματα της αμερικανικής μάρκας που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2015. Η ενημέρωση λογισμικού περιλαμβάνει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις «για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί τη συνεχή οδική ευθύνη του», αναφέρουν τα έγγραφα.

tesla

Δείτε ακόμη: Τesla Autopilot: Οδηγεί πράγματι μόνο του; Τι ισχύει

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2016 προς 2017, η Tesla λάνσαρε στην αγορά το Full Self-Driving, μια πιο προηγμένη λειτουργία αυτοματοποιημένης οδήγησης, που επίσης ανακλήθηκε τον Φεβρουάριο από τη NHTSA.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...