Toyota: Νέα ηλεκτρικά με ανακυκλωμένες μπαταρίες από τα παλιά υβριδικά της

Οι μπαταρίες που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακυκλώνονται και η Toyota σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί, ώστε να κάνει ακόμα πιο βιώσιμα τα νέα μοντέλα της.

  • -
  • -

Η Toyota συνεργάζεται με την Redwood Materials για την ανακύκλωση μπαταριών από παλιά υβριδικά αυτοκίνητα για χρήση σε νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία βιώσιμων μεθόδων απόρριψης μπαταριών αυτοκινήτων από ηλεκτροκίνητα οχήματα της ιαπωνικής φίρμας που έχουν φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους.

Με τη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας, η Toyota θα προμηθεύεται πλέον φύλλα χαλκού για καθόδους και ανόδους μπαταριών από τις δραστηριότητες ανακύκλωσης της Redwood, συμβάλλοντας στη δική της παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων στο μέλλον. Η αρχική ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε πέρυσι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c348f027f892064e2aa3a66ce4fa4465.jpg

Μεγάλες οι ανάγκες για ανακύκλωση μπαταριών τα επόμενα χρόνια

Ο κατασκευαστής από την Ιαπωνία προβλέπει αύξηση των αναγκών ανακύκλωσης μπαταριών αυτοκινήτων, ιδιαίτερα καθώς πολλά από τα υβριδικά οχήματα που έχει κατασκευάσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως τα Prius πρώτης και δεύτερης γενιάς, πλησιάζουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Με σημαντικό μέρος του στόλου της Toyota που αποσύρεται να βρίσκεται στην Καλιφόρνια, πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης της Redwood στη Νεβάδα.

Δείτε ακόμα: Toyota: Νέες μπαταρίες με αυτονομία 1.200 km και φόρτιση σε 10 λεπτά

Το νέο οικοσύστημα που διαμορφώνουν οι δύο εταιρείες αναμένεται να ανακυκλώσει, να ανακατασκευάσει και να επαναχρησιμοποιήσει περίπου 5 εκατομμύρια λειτουργικές μονάδες τα επόμενα χρόνια.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας της Toyota. Ο γίγαντας αυτοκινήτων στοχεύει να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις της έως το 2035 και να επεκτείνει το ίδιο καθεστώς στα οχήματά της έως το 2050. Ένα ουσιαστικό μέρος αυτού του σχεδίου - τουλάχιστον στη Βόρεια Αμερική - είναι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών στην παραγωγή μπαταριών στο μέλλον στο Toyota Battery Manufacturing, North Carolina (TBMNC), το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...