Πού κατασκευάζεται το νέο MINI Countryman;

Η έναρξη της παραγωγής του MINI Countryman σηματοδοτεί μια σειρά από πρωτιές και ορόσημα για το BMW Group…

  • -
  • -

Μία γραμμή παραγωγής, δύο μάρκες, τρία συστήματα κίνησης. Το πρώτο εργοστάσιο του BMW Group παγκοσμίως ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει όχι μόνο το MINI Countryman αλλά και δυο ακόμα μοντέλα της BMW!

Για πρώτη φορά στη Γερμανία

Για πρώτη φορά, ένα μοντέλο μάρκας MINI κατασκευάζεται στη Γερμανία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις BMW Σειρά 1 και Σειρά 2. Όλα αυτά κατέστησαν εφικτά χάρη στις ευέλικτες δομές και την ανάπτυξη του εργοστασίου στη Λειψία.

Την τελευταία πενταετία το BMW Group έχει επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ προετοιμάζοντας το εργοστάσιο της Λειψίας ώστε να αυξήσει την παραγωγή του και να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις της MINI.

Μέχρι το τέλος του 2024, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή θα αυξηθούν κατά 900 και πλέον. Πέραν αυτού, το νέο MINI Countryman αποτελεί καταλύτη για καινοτομίες στη βιώσιμη παραγωγή.

Ευέλικτες δομές συναρμολόγησης

Χάρη στις ευέλικτες δομές συναρμολόγησης, το εργοστάσιο της Λειψίας είναι σε θέση να κατασκευάζει μοντέλα δύο μαρκών με τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης: Εσωτερικής καύσης, plug-in-υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά, όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Το MINI Countryman τρίτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο με βενζινοκινητήρα, πετρελαιοκινητήρα ή αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ οι μπαταρίες υψηλής τάσης για το MINI Countryman Electric κατασκευάζονται επίσης στη Λειψία.

Από το 2018 το τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων, το βαφείο, η γραμμή συναρμολόγησης και τα logistics έχουν αναβαθμιστεί με εκτενείς προσθήκες και βελτιώσεις, με αποτέλεσμα η ικανότητα παραγωγής να αυξηθεί από 250.000 μονάδες που ήταν μέχρι πρότινος, σε έως και 350.000 μονάδες ετησίως αυτή τη στιγμή.

Για την προσαρμογή του συστήματος παραγωγής στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του MINI, το BMW Group προχώρησε σε επένδυση ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά, γύρω στα 100 MINI Countryman την ημέρα θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής, ενώ αναμένεται να φτάσουν τα 500 κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Αυτά θα προστεθούν στα σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα της μάρκας BMW που ήδη παράγονται καθημερινά από το εργοστάσιο. Ως εκ τούτου, όχι μόνο διασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν έως και 900 νέες στην παραγωγή οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι τιμές των νέων MINI Cooper και Countryman στην Ελλάδα

Επίσης, από τη νέα χρονιά, το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία θα διαχειρίζεται ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής για τις μπαταρίες υψηλής τάσης πέμπτης γενιάς, η οποία αποτελείται από τρία στάδια: επίστρωση κυψελών, παραγωγή μονάδων και συναρμολόγηση μπαταριών.

Οι πέντε γραμμές επίστρωσης κυψελών, οι τρεις γραμμές παραγωγής μονάδων και η πρώτη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης θα αρχίσουν να λειτουργούν, ενώ μια δεύτερη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...