Volkswagen: Έρχονται τα φθηνά ηλεκτρικά - Από 20.000 €

Η Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αναπτύξει μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων χαμηλού κόστους προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Κινέζους αντιπάλους της.

  • -
  • -

Η Volkswagen θα αναπτύξει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει τη γκάμα της με προσιτά στο ευρύ κοινό μοντέλα αλλά κυρίως, για να ανταγωνιστεί τους Κινέζους αντιπάλους της, οι οποίοι στην παρούσα φάση μοιάζουν να έχουν το πάνω χέρι στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Χωρίς τη συνεργασία της Renault

H Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, τελικά δεν τα «βρήκε» με τη Renault στις διαπραγματεύσεις για την από κοινού παραγωγή φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων και θα πορευτεί μόνη της, σπάζοντας τον κουμπαρά της και ρίχνοντας μπόλικο χρήμα σε αυτήν τη νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο μεγάλος στόχος είναι, η νέα αυτή οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen, να έχει ως τιμή εκκίνησης στην ευρωπαϊκή αγορά τα 20.000 ευρώ, με την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου αυτού μοντέλου να έχει προγραμματιστεί για την επόμενη διετία.

Ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schaefer, δήλωσε: «Παρά την προσιτή τιμολογιακή πολιτική των νέων μας μοντέλων, δεν θα υπάρχουν εκπτώσεις όσον αφορά την τεχνολογία, τη σχεδίαση αλλά και την ποιότητα των προϊόντων μας, παρά το υψηλότερο κόστος στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες και την εργασίας», για να τονίσει ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του «Ένα πράγμα είναι σαφές: η ηλεκτροκίνηση από την Ευρώπη για την Ευρώπη μπορεί να πετύχει μόνο με πολιτική υποστήριξη και ανταγωνιστικές συνθήκες».

Τέσσερα νέα ηλεκτρικά, σε πρώτη φάση

Η ηλεκτρική οικογένεια προσιτών αυτοκινήτων της Volkswagen θα υποδεχθεί το πρώτο της μέλος πιθανότατα πριν το 2027, καθώς το πρότζεκτ του ID.2all αναπτύσσεται ήδη εδώ και καιρό.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι τα νέα Volkswagen

Θα ακολουθήσει ευθύς αμέσως ένα ακόμη συμπαγές μοντέλο με τα χρώματα της VW και «χωμάτινο» χαρακτήρα, με τη σκυτάλη κατόπιν να παίρνουν οι Cupra και Skoda, όπου και αυτές με τη σειρά τους θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις στην κλάση των compact ηλεκτρικών SUV/Crossover.

Και τα τέσσερα νέα αυτά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου VW θα κατασκευάζονται στον εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στην Ισπανία.

 

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...