Έρευνα: Πόσοι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μείνει από ρεύμα;

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε, ότι τα γνωστά άγχη της φόρτισης και της αυτονομίας που συνοδεύουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν, ωστόσο, 9 στους 10 ιδιοκτήτες BEV οχημάτων θα αγόραζαν ξανά ένα EV!

  • -
  • -

Το άγχος της αυτονομίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να έχει μειωθεί αισθητά, εξαιτίας της μεγάλης αυτονομίας που προσφέρουν τα νέα ηλεκτρικά οχήματα και φυσικά η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης, ωστόσο, παραμένουν ο μεγαλύτερος βραχνάς για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων!

Ας μιλήσουν οι αριθμοί…

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που δημοσίευσε η Ideal Power, το 16% των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ξεμείνει κάποια στιγμή χωρίς ρεύμα στις μπαταρίες του, με το 44% των ερωτηθέντων, να τονίζει επίσης ότι το άγχος της αυτονομίας έχει επηρεάσει αρνητικά τη συνολική τους ικανοποίηση από τη συμβίωση τους με ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι άλλο από τη φόρτιση των αυτοκινήτων τους. Συγκεκριμένα, το 75% αυτών δήλωσε ότι το μεγαλύτερο του άγχος είναι να φθάσει σε ένα σταθμό φόρτισης και να βρει όλα τα σημεία γεμάτα, ενώ το 10% ανέφερε ότι έχει χρειαστεί να περιμένει περισσότερο από μία ώρα για να χρησιμοποιήσει το φορτιστή.

Συνθήκη βέβαια αρκετά σπάνια καθώς η μέση αναμονή για φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς ή εθνικές οδούς είναι συνήθως 15 λεπτά. Μιλώντας για φόρτιση, το 70% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων φορτίζουν τα οχήματά τους κυρίως στο σπίτι, ένα 16% επιλέγει δημόσιους φορτιστές, με το υπόλοιπο 14% να συνδυάζει λίγο… απ’ όλα.  

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως της έρευνας, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι περισσότεροι από 4 στους 10 κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, θα πλήρωναν έξτρα, προκειμένου να δεσμεύσουν μια θέση φόρτισης. Και όχι ένα ή δυο ευρώ αλλά τουλάχιστον 10 ευρώ για να είναι σίγουροι!

Δείτε ακόμα: Έχουν φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα ελληνικά νησιά;

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες BEV οχημάτων ανέφεραν ότι το πρόβλημα της αυτονομίας παραμένει η αχίλλειος πτέρνα των ηλεκτρικών και το μεγαλύτερο άγχος για τους ίδιους, ωστόσο, στην τελική ερώτηση «εάν το επόμενο τους αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτρικό» το 91% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...