Αυτοί είναι οι 20 πρώτοι αγοραστές του Volkswagen Golf των 76.000 € [video]

Είχαν χρειαστεί μόλις 8 λεπτά για να γίνουν ανάρπαστα και τα 333 αντίτυπα του συλλεκτικού και πιο ακριβού VW Golf που κατασκευάστηκε ποτέ. Του R 333. Και οι παραδόσεις του, μόλις ξεκίνησαν.

  • -
  • -

Βασισμένο στο Golf R 20 Years Edition που κυκλοφόρησε πέρυσι για να γιορτάσει τις δύο δεκαετίες της Volkswagen με το σήμα R, το Golf R 333, ξεκίνησε να παραδίδεται στους τυχερούς αγοραστές του.

Βέβαια πρόκειται για μια ξεκάθαρα… γερμανική υπόθεση, καθώς όλα τα μοντέλα, πουλήθηκαν εντός έδρας! Τα πρώτα Golf R 333 παραδόθηκαν στους αγοραστές τους σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Autostadt στο Wolfsburg, ακριβώς έξω από το εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι ιδιοκτήτες έλαβαν ένα κουτί με δύο σετ κλειδιά, δύο μπρελόκ και ένα στυλό, όλα σε μαύρο και πράσινο λάιμ χρώμα, όπως και του αυτοκινήτου τους.

Υπήρχαν πάνω από 20 πανομοιότυπα Golf R 333, έτοιμα να τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους βαμμένα φυσικά σε Lime Yellow Metallic χρώμα, με μαύρες ζάντες Estoril 19’’ και τετραπλή εξάτμιση δια χειρός Akrapovic.

Το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 333 PS με 420 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων και σε σύστημα τετρακίνησης.

Το πιο ισχυρό Golf παραγωγής

Το Golf R 333 πέρα από το ακριβότερο, αφού στοιχίζει 76.410 €, είναι και το ισχυρότερο Golf παραγωγής. Χρειάζεται μόλις 4,6’’ για τα πρώτα 0-100 km/h από στάση και έχει τελική ταχύτητα 270 km/h. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων και με σύστημα Launch Control.

Το πρώτο Golf που φόρεσε το σήμα R ήταν το R32, που βασίστηκε στην τέταρτη γενιά του μοντέλου. Το 2022, το R32 κυκλοφόρησε με κινητήρα των 3,2 λίτρων (VR6) που απέδιδε 241 PS μεταφέροντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός συστήματος τετρακίνησης 4Motion (Haldex) .

Δείτε ακόμα: Οι πρώτες τιμές στην Ευρώπη για το νέο VW Tiguan

Πριν από το R 333, η Volkswagen λάνσαρε δύο ακόμη ειδικές εκδόσεις του Golf R: το Golf R Performance Pack και το Golf R 20 Years Edition.

Λαμβάνοντας υπόψη την αποκλειστικότητα και την περιορισμένη παραγωγή, μη θεωρήσετε απίθανο σε μερικά χρόνια από τώρα το μοντέλο να αυξήσει σημαντικά την τιμή του δεδομένου, ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο Golf με κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς η 9η γενιά που αναμένεται το 2028, θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...