Το κόλπο με το κέρμα – Δες πόσο εύκολα σου κλέβουν το αυτοκίνητο [Video]

Ακόμη ένας λόγος για να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα κάθε φορά που μπαίνουμε ή βγαίνουμε από το αυτοκίνητο, διαφορετικά μπορεί να την πατήσουμε.

  • -
  • -

Οι επιτήδειοι δεν θα πάψουν ποτέ να μας εκπλήσσουν με την ευρηματικότητα τους. Οι τρόποι για να κλέψει κανείς ένα αυτοκίνητο, είτε ολόκληρο, είτε κάτι πολύτιμο που μπορεί να βρίσκεται μέσα σε αυτό, είναι κυριολεκτικά αμέτρητοι και πολλές φορές μόνο ένα κέρμα είναι αρκετό. Όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Το νέο αυτό κόλπο με το νόμισμα είναι ικανό να ανοίξει πόρτες που υποτίθεται πώς ήταν κλειδωμένες αβίαστα.

Πώς όμως ένα τόσο μικρό και καθημερινό αντικείμενο μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά;

2

Η διαδικασία έχει ως εξής. Οι κλέφτες τοποθετούν ένα απλό κέρμα στην εξωτερική χειρολαβή μίας εκ των θυρών των επιβατών, ενώ το όχημα είναι ακόμη ξεκλείδωτο. Από εκεί το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να περιμένουν τον οδηγό να κλειδώσει και να απομακρυνθεί. Η πόρτα στης οποίας το χερούλι υπάρχει το νόμισμα δεν έχει κλειδώσει και έτσι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση στο όχημα που ο ιδιοκτήτης του νομίζει πως είναι κλειδωμένο.

Δείτε ακόμη: Τι αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα: Μικρά ή μεγάλα;

Το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως σε πάρκινγκ εμπορικών κέντρων ή supermarket. Εκεί οι δράστες μπορούν να κινούνται ανάμεσα στα οχήματα και να μπουν στο αυτοκίνητο που έχουν στοχεύσει χωρίς να κινήσουν υποψίες. Τόσο απλό, αλλά αδιανόητα αποτελεσματικό.

Ιδανικά, αν θέλετε να αποφύγετε τέτοιου είδους περιστατικά, καλό θα ήταν να τσεκάρετε κάθε φορά που κλειδώνετε το όχημα σας περιμετρικά, για τυχόν «ύποπτα» νομίσματα. Αν εντοπίσετε κάτι είναι προτιμότερο να καλέσετε τις αρχές και να μην αφαιρέσετε απλά το νόμισμα μιας και η ύπαρξη του πιθανότατα σημαίνει πως αδιάκριτα μάτια παρακολουθούν.

Δείτε περισσότερο για το συγκεκριμένο φαινόμενο στο video που ακολουθεί:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...