Αποκάλυψη για το σπορ Toyota FT-Se - Η επιστροφή του MR2; [video]

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας, η Toyota αποκαλύπτει το πρωτότυπο FT-Se, με εντυπωσιακό δίθυρο αμάξωμα, ξεκάθαρα σπορ αναλογίες και… ηλεκτρικό σύστημα κίνησης!

  • -
  • -

Ύστερα από τη σύσταση του τμήματος Gazoo Racing, η Toyota έχει παρουσιάσει πολύ ποθητά σπορ μοντέλα, με εντυπωσιακές επιδόσεις, εμφάνιση και προδιαγραφές. Με μια γκάμα που περιλαμβάνει από GR Yaris, μέχρι GR Corolla και Supra, δεν είναι παράλογο να σκεφτούμε ότι η ιαπωνική φίρμα θέλει να επεκτείνει την παρουσία της και σε άλλες σπορ κατηγορίες, οι οποίες εγκαταλείπονται από τους περισσότερους κατασκευαστές. Και με το πρωτότυπο FT-Se, μας δείχνει ότι υπάρχει χώρος για ένα δίθυρο σπορ μοντέλο με καθηλωτική εμφάνιση και αδιαμφισβήτητα σπορ χαρακτηριστικά, ακόμη και αν είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Εμφάνιση που προκαλεί συναισθήματα

Το Toyota FT-Se είναι μόνο ένα πρωτότυπο και όχι ένα μοντέλο παραγωγής, όμως μας δείχνει τον τρόπο που η Toyota οραματίζεται το σπορ αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι σε σχεδιαστικό επίπεδο, θα επηρεάσει μελλοντικά δημιουργήματα της μάρκας! Το αμάξωμα είναι γεμάτο ακμές που προσδίδουν δυναμισμό και χαρακτήρα. Τόσο στο εμπρός μέρος, όσο και στο πίσω, οι σχεδιαστές δεν δίστασαν να φτιάξουν ένα απολύτως ξεχωριστό σύνολο, που με την πρώτη ματιά, θυμίζει ακόμη και… supercar. Οι μικροσκοπικοί καθρέφτες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα εμπρός και οι κρυμμένες χειρολαβές, δεν διαταράσσουν το πλαϊνό σχήμα με ένα παράταιρο εξόγκωμα.

Στο εσωτερικό από την άλλη, το Toyota FT-Se έχει πολύ μινιμαλιστικό σχέδιο και εντελώς οδηγοκεκτρική προσέγγιση. Όλη η κονσόλα έχει φτιαχτεί γύρω από το αριστερό κάθισμα, ενώ το στίγμα μιας γνήσιας σπορ κατασκευής δείχνει η… απουσία μεγάλης οθόνης. Γύρω από το τύπου Yoke τιμόνι, υπάρχουν δύο μικρές οθόνες, μια με πληροφορίες για την οδήγηση και ακόμη μια με βασικές δυνατότητες πολυμέσων όπως μουσική κλπ. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκεται μπροστά στα μάτια του οδηγού και… τέλος! Δεν υπάρχουν ούτε φυσικά πλήκτρα, ούτε άλλες οθόνες. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μόνο ένα πρωτότυπο, όμως αν υποθέσουμε ότι θα περάσει στην παραγωγή, τότε δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση αν διατηρηθεί η ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού τόσο στο αμάξωμα, όσο και στην καμπίνα.

Δείτε ακόμη: Η Toyota παρουσίασε πρωτότυπο ηλεκτρικό van εμπνευσμένο από... container!

Σπορ και ηλεκτρικό, γίνεται;

Σε ό,τι αφορά το σύστημα κίνησης του πρωτότυπου FT-Se, η Toyota δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικές με την απόδοση, τις επιδόσεις ή την κατανάλωση. Επιβεβαιώνει όμως, ότι είναι ηλεκτρικό, κάτι που… δεν συνηθίζεται από την ιαπωνική εταιρεία. Δεν ξέρουμε αν έχει έναν ή δύο κινητήρες, την αυτονομία ή την ταχύτητα φόρτισης, είμαστε σίγουροι όμως ότι η Toyota δεν θα αφήσει κανέναν με το παράπονο, στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς! Με δεδομένο ότι το FT-Se εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Gazoo Racing, οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι υψηλές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...