Toyota: Πρωτότυπο ηλεκτρικό van εμπνευσμένο από container

Πως οραματίζεται η Toyota τα μελλοντικά ηλεκτρικά van; Όπως το πρωτότυπο Kayoibako που θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Tokyo Auto Show

  • -
  • -

Το Tokyo Auto Show που θα ανοίξει τις πύλες του στα τέλη αυτού του μήνα, θα δώσει μια γεύση στο ευρύ κοινό από το πώς οραματίζονται οι Ιάπωνες κατασκευαστές το μέλλον της αυτοκίνησης. Η Toyota αναμένεται να τραβήξει επάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας καθώς θα παρουσιάσει ουκ ολίγα σημαντικά πρωτότυπα και μη μοντέλα.

Τoyota Kayoibako ή αλλιώς ένα container σε τροχούς

Η τάση το τελευταίο διάστημα θέλει πολλούς αρχιτέκτονες και κατασκευαστές να επενδύουν στην κατασκευή σπιτιών… από container. Γιατί λοιπόν αυτή η τάση να μην περάσει και στην αυτοκινητοβιομηχανία;

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε και η Toyota η οποία θα παρουσιάσει στο Tokyo Auto Show ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο van εμπνευσμένο από container. Το πρωτότυπο όχημα μπορεί να μην έχει πολλά παράθυρα περιμετρικά (παρότι η οροφή του είναι γυάλινη), προσφέρει όμως πολλές εργονομικές και πρακτικές λύσεις. Οι πλαϊνές πόρτες σύρονται και αυτές οδηγού και συνοδήγού ανοίγουν κάθετα, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται ένας πλήρως εκμεταλλεύσιμος χώρος φόρτωσης!

Όπως αναφέρει η Toyota το φουτουριστικό της van, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ποικίλες χρήσεις. Ως όχημα μεταφοράς εμπορευμάτων, ως όχημα για τη μεταφορά ανθρώπων με κινητικά προβλήματα που απαιτούν τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων, ως ένα επιβατικό όχημα ακόμα και ως ένα κινητό… κατάστημα!

Δείτε ακόμα: Nέο μικρό sportscar από την Toyota

Παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Kayoibako θα είναι ηλεκτρικό η Toyota δεν έχει  κάνει προς ώρας καμία αναφορά για το σύστημα κίνησης που θα τροφοδοτεί το μοντέλο. Περισσότερα για το νέο πρωτότυπο van της Toyota καθώς και για όλες τις νέες προτάσεις που θα παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα στο Tokyo Auto Show, θα έχουμε με κάθε επισημότητα στις 26 Οκτωβρίου όπου και θα λάβει χώρα η έναρξη της έκθεσης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...